Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 8. huhtikuuta 2021

Kolme Pientä Porsasta

elo kuin satua

Pysytelläänpä un-aiheessa.

Heillä on Un ja meillä on un.
Pohjoiskorealaisilla isolla, meillä pohjoiskarjalaisilla pienellä.

Muutenhan me olemme periferialaisia viimeisen päälle kumpikin porukka: kansojen silmissä he ja kansan silimissä myö. Kieli kummallakin käsittämätöntä.

Meillä tämmöstä:
- Un ei meinannu millää tulla silimään yölä, jäi unvilimit kahtomata. 

Heillä tämmöstä: 
- Kim Il Sung, Kim Jong Il, Kim Jong Un.

Aikoinaan joutui Jukka Keskisalo puolustamaan meitä täällä asuvia tv-haastattelussa kisan jälkeen sanomalla: 
- Kyllä meillä kenkiä käytetään.
Kun kesken estejuoksun kengännauhan solmu aukesi ja juoksutossu repsotti loppukierrokset irtonaisena, ja sitä myöten voitto karkasi.

Nyt näyttäisi siltä että pian un ei tule pohjoiskorealaisten silmään, kun on jano, nälkä ja vilu koko maassa ja kun Un, se Kim Jong Un viis välittää kansansa tilasta. Ylellisesti elää porsastelee kuin, laimennetusti ilmaistuna, kika.

Minerva 2021
Kiertelen ja kaartelen tässä kuin sikolätissä, koska en minäkään oikein tohdi sanoa heti kättelyssä asiaa suoraan, niin kuin ei Kai Myrbergkään, joka laitattaa kirjansa nimeksi häveliäästi Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia

Vaikka tarkoittaakin näitä kolmea pors...(äsh! ks..otsikko) Kimiä, joiden hallinnassa maa on ollut koko olemassaolon ajan sen seitsemätkymmenet vuodet: Kim Jong Un nykyisin, ensialuksi ukki Kim Il Sung ja sitten isäpappa Kim Jong Il. Ei hätää sekä ukki että isä ovat vainainakin kansan keskuudessa läsnä koko ajan balsamoituina ja mahtavina patsaina.

Porsastelua on heidän elämänsä ollut. 
Lukipa siitä mistä tahansa maailmalla julkaistusta kirjasta.

Vaan minkäs teet! Ei auta kuin tumput suorina rajojen ulkopuolilla pysyä ja toljotella Kimien omaperäistä, vierasvaltioista piittaamatonta juche-meininkiä.
Näille eteläisen naapurivaltion johtaja on milloin 'kurja huora', milloin 'kylmäkiskoinen elukka'. Vaan Amerikka se vasta varsinainen hyeenavaltio onkin, sen taannoinen tummahipiäinen presidentti sai kunnianimen 'apina sademetsässä'. Itse ovat neljän tähden kenraaleja sun muita ikuisia kaluunaneroja.

Hitto että ottaa pattiin!
- Ei taijja ens yönäkkää tulla un.
Tänään 8.4.2021/IS:
_____
Asiallisempi kirja arvostelu ilmestyy aikanaan Kirjavinkeissä, josta voi käydä lukemassa edellisen Pohjois-Koreaa käsittelevän kirja-arvion - Anna Fifield: Loistava toveri Kim Jong Un.


hiihdot 18 km/ 908 km/€ 136 h
Kirjavinkeissä

2 kommenttia:

 1. Olen lukenut, että valtion propaganda yrittää syöttää kansalle sellaista kuvaa Kim Jong Unista, että hän on ajanut autoa jo kolmivuotiaana (ihmelapsi) ja on ulkomailla ylistetty muusikko. No, enpä ole sattunut kuulemaan radiosta hänen musisointiaan.
  Pohjois-Koreassa on kastijaon tyyppinen jaottelu ja kaipa nämä Kimit ovat yksin siinä ylimmässä ryhmässä.

  Murteita puhuvaan suhtaudutaan alentuvasti, ja olet kyllä oikeassa siinä, että varsinkin itämurteita puhuvia kuunnellaan ikään kuin he kaikki olisivat Esa Pakarisia ja Jaakko Teppoja, aina huumormielellä.
  Se on rikkaus, että hallitsee sekä yleissuomen että jonkun murteen, kuten sinä. Itselläni on pohjalla satakuntalainen painotus, mutta siihen päälle on tullut muuta. Kun juttelen niinikään Satakunnasta kotoisin olevan ystäväni ja entisen työkaverini kanssa, niin mies kuulee heti, että siinä on kaksi satakuntalaista. Tausta ilmenee myös tavoissa. Kun kehotan ystävääni käymään kahvipöytään, hän sanoo "En kai mä ny ensimmäisenä ota."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   ainu (muille)vieraskieli, jonka hallitsen mainiosti, yhtä hyvin kuin sie enkun. :)

   Tuo Kimin suku on aivan ylivertainen, epäilemättä.
   Esim. eka kerran golfaamassa käynyt nyk. Kim Uninen tempaisi heti toistakymmentä holikkaa (hole in one) eikä viitsinyt sen kolmatta kentälle enää mennä, sillä liian helposta pelistä on kysymys.

   Poista