Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Ilonpilaajina norjalaiset

 melkein laji kuin laji

Norjalainen opettaja hiihti hurjat 476 kilometriä vuorokaudessa IS 12.4.2021

Suomalaisella opettajaemeriittuksella levähti haavi sepposen selälleen IS-otsikkoa tavatessaan:

- Häähä kehno kahessa vuorokauvvessa tempaseis saman kun meikäläinen koko talavessa!

Just oli tämä suomalaisopettaja - aamutuimaan lenkiltä palannut, kaks tuntia auringon paisteessa pellon reunaa vaimon kanssa murtsikoituaan, aamupäiväsaunassa käytyään, hiihtokahvit juotuaan, tilalle asetuttuaan - polleana poikana ja läpityytyväisen laskeskellut, jotta viimestään ylhuomenna on tään tontun jokatalavinen hiihtotonni kasassa. Sit saa lasketella ja lauleskella sitä Raska fötter springa tripp, tripp, trippia miten: "sukset kiinni pantihin, vaan on hauska sentään! Taatto, taatto läksi innoissaan..."

Niin jo on muuan norjalaishyväkäs iloa pillaamassa, ihan samalla viissii kun talven tv-hiihto- ja pum-pumahiihtokisoissa: muille jättivät aina luun kouraan. Iivokin joutu huutelemaan hävyttömyyksiä niijotta mehtä raiku.

Ja entäs tämä hurja, yhä paranee:



Kirjavinkeissä 
hiihdot 10 km/ 980 km/€ 145 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti