Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Pekka Aunus Kejonen

- Voihan Risto Kejonen! kuuluu sanonta täällä päin. Senpä nyt lausun omaa möllöyttä sadatellen. Eihän se perjantainen elakelaisetsintä mistään runokirjasta mihinkään johda, eikä lasipöydän alta paistavasta mustasta Muotokuvia mustissa muistikirjasta, vaan kirjahyllyn Eeva Kilven Ihmisen ääni -sarjan viereisestä toisesta Ihmisen ääni -sarjan kirjasta, jota en muistanut edes omistavani: Pekka Kejonen. WSOY 1980.



















Arvioinutkin kirjan Karjalaiseen:


















"Tässä istun,
aikani Sillanpää
hämäläisessä maisemassa
elakkeeni kanssa.
Hyvä on olla
ja elake,                   →→→→→
se kestää maailman loppuun.
Minun maailmani loppuun."
 (Pekalla, s.-41, taiteilijaelake jo
  kolmekasina
  - eikä loppu lähelläkään.)







Eip ollut latoja ensin uskonut eläkettä elakkeeksi ja lisännyt eka aahan pilkut!
Ite tässä harmittelen ettei tuo nuori kirja-arvostelija ollut älynnyt painottaa Pekan puhetta luontoarvoista. Olisinhan voinut lainata vaikka tämän:

"Paradoksaaliselta tuntuu että luontoa on suojeltava yhdeltä luonnon osalta, ihmiseltä itseltään. Näitäkin mietin kun katselin[Ruunaan]kosken kuohuihin ja olin jo viittä vaille ryhtyä sorvaamaan 'koski[s]runoutta' kun muistin, että sillä alalla on jo spesialistinsa, Reino Rinteet ja muutamat muutkin, jotka reilusti uskaltavat tehdä itsensä naurunalaisiksi kaupunkikollegojensa keskuudessa puolustellalla niinkin vanhastavia arvoja kuin luontoa."

🏂 hiihdot 10/ 700 km/€  110 h 

4 kommenttia:

  1. Kahtelin netistä, jotta sehän Kejonen elää vielä. Sitä se raittius teettää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ej

      eikös kyykin säily hyvin jo sen uittaa alkkomaholissa. ;)

      Poista
    2. Säilynöönkö tuo hengissä. Sitä vain ihmettelen yli satavuotiaihen haastatteluissa, kun kehuvat ottavasa napanterit päivittäin. Ja sikaaria vetelevät kiikkustuolissa.

      Poista
    3. ej

      mikkää ei kiellettyy - kohtuuvella kaikkee.

      Poista