Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 28. maaliskuuta 2020

Uusimaa

on syntynyt!
Ihan tuohon Suomen alapuolelle, elikkä Suomesta on lohkaistu pala pois niin kuin sodan jälkeen meiltä vastustaja repi vasemman käden irti. Nyt menivät jalat?

On syntynyt uusi maa, Uusimaa! Valtio? Eristäytynyt, pohjoiskoreamainen?
Menetimme yhdessä yössä pääkaupungin, pressan, hallituksen ja eduskunnan ja monenlaiset valtiolliset hallitsemislaitokset, monenmoisista bisneksistä puhumattakaan.

Mutta hätäkös meidän, meillehän jäi viljava maa ja - meillähän on Turku, jolla on pääkaupunkikokemusta vaikka kuinka. Ja siellähän on jo valmiina arkkipiispanistuin, jolla jo on tällähaavaa valmiina istumassa kirkon päämies: toimikoon Tapio nyt varsinaisen Suomen Saulina.

Laukalla, laukalla tässä. Lapasesta lähtemässä.

Vaan saa kai sitä itseksensä, jos ei julki laske, provoon?

Ihan oikeasti tässä pohdiskelen moniaita asioita ja niiden laitoja, kuten moni muukin sottaillee näinä kummallisina korona-aikoina, jolloin taas yhden kerran ei tiedä mitä tuleman pitää.
Tietysti viisainta olisi heittäytyä valmiisiin ajatuksiin eikä tyrkyttää mieleensä omia, vielä kummallisempia epäkypsyyksiä, eli yllä kuvatun kaltaisia.

Viisaampi ja turvallisempi valita käsiinsä lukemista ja niellä valmiita viisaampien ajattelemia asioita. Valita kirja, ja nimenomaan kirja eikä mikään lehti, päiväperhonen, hetken lehahdus.

Kirjoissa on syvyyttä, perspektiiviä aivan eri mitoissa kuin päivälehden pyrähdyksissä, tai näissä blogeissa. Kirjoissa on kauan harkittua, taattua tavaraa.

Kahteen kirjaan olen jo tarttunutkin kaksin käsin kyynärpäitä myöten uppoutunut.
Toinen on torstainen hupsutus, sorryt siitä.
Toinen on sitten kaikkea muuta.
Tämä:

Vavahduttava kertomus, paikan päällä juutalaisen lääkärin Eddy de Windin kirjoittama selviytymistarina Pääteasema Auschwitz. Siellä leirillä salaa kirjoittama raakuus ja rakkaustarina Hansista ja hänen vaimostaan Friedelistä eli itsestään Eddystä ja hänen vaimostaan Friedelistä, jotka puolitoista vuotta elivät - yhdessä erillään - päivittäisen kuoleman keskellä samassa aitauksessa.

Voihan vaikka epätoivoisena kysyä: Onko korona Auschwitz? Ja jos on, niin sitten lohdutukseksi todeta: selvisihän siitä de Winditkin.

Jos vielä lohduttavampaa ja uskoa ja toivoa antavampaa keskitysleiriltä elämään selviytymistarinaa kaipaa, niin sitten on luettava tämä kultajyvänen:
Viktor E. Frankl - Ihmisyyden rajalla.

Täältä omia kokemuskuvia

Kirjavinkeissä eilen:
Edelfelt: Vanhan päiväkirjan lehtiä
- Episodi J. L. Runebergin elämästä

KIRJA-ARVOSTELUT

9 kommenttia:

  1. Piäministeriksi ehotan häntä:

    https://www.is.fi/viihde/art-2000006287467.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ej

      mikä ettei! niin suahaan vielä nuorempi ja kopsakampi naishallitus kun nuilla yön aikana rajan taa jääneillä.

      Poista
    2. Jiiveellä ois aihetta kiittää luottamuksesta.

      Poista
    3. ej

      jvonista tehhään ulkomaankauppaministeri, johon on yhistetty puolustusministerin tehtävät ulkomaanreissujen ajaksi.

      Lienet käynyt hänen potalla joskus, asiantuntemusta riittää: https://www.piksu.net/blogs/jvahe

      Poista
    4. Kieltämättä suatas ministeri, jonka puhheista sais selvää.

      Poista
    5. Kieltämättä suatas ministeri, jonka puhheista sais selvää."

      Siinä se ongelma aina on ollutkin. :-)

      Mitä tulee ehdotettuun pääministeriin, niin I. Kanerva "tukee" niin paljon, että saattaa mennä häirinnän puolelle

      Minä muuten en suostu matkustaa minnekään mökin lisäksi, joten sopisin maa- ja metsätalousministeriksi sillä perusteella, etten sitäkään alaa tunne.

      Åbossa on muuten just nyt kylmä tuuli ja huomenna pitäis olla - 7 astetta, aloittaisin muuten hiihtokauden, mutta sukset paloivat -87, enkä tähän hätään ole ehtinyt uusia hankkia.

      Hiukka olen muuten Åbon keskustaa katsonut sillä silmällä, ettei täällä normaalistikaan tungosta ole. Juuri nyt isoin tragedia taitaa olla naapurin tytön kissan katoaminen eli ei ihmeitä.

      Hikkaj voisi googlata sanan double bottom (ei liity merenkulkuun).

      T. JV

      Poista
    6. jvon

      Ike tekeekin varmuuden vuoksi etätyötä, jottei näpit palais.

      Mulle tuli se tonni, oon viikon vetäny lonkkaa ja palautellu. Voisin lainata karhut sulle.

      Ei tuo db voi tarkoittaa ainakaan näitä viimeaikaisia pottuiluja eli kirjoituksia elämän eri aloilta täällä blogissa, joten kävin Nordetissa lainalla:

      "Double Bottom muodostuu samoilla edellytyksillä [kuin Double Top], mutta toisin päin.
      17. Ensimmäinen huippu Uusi pohjanoteeraus ja uusi tukitaso Haastaa edellistä huippua mutta ei riko sitä Rikkoo tukitason suuren volyymin yhteydessä Tuplahuipun korkeus kertoo lyhytaikaisen tavoitekurssin (laskumahdollisuuden).
      18. Ensimmäinen huippuUusi pohjanoteeraus ja uusi tukitaso Haastaa edellistä pohjaa mutta ei riko sitä Rikkoo vastustustason Tuplapohjan korkeus kertoo lyhytaikaisen tavoitekurssin (nousumahdollisuuden). Vastustus muuttuu tueksi Osake saavuttaa tavoitehinnan."

      Tuo on kuin Pekka Kejosen pisteetöntä pilkutonta proosaa!

      Suomennapa: anna napakka esimerkki vaikka Metson osake mallina. Kiitos.

      Poista
  2. Ostin Metsoa joku minuutti sitten, riittikö?

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jvon

      outotecit kylkiäisinä sitten joskus lisänä - houkutuslintuina?

      Poista