Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 30. marraskuuta 2017

Oli se kyllä jotenkii hyväkii

MESOTASO
ERGODINEN
METAFIKTIO
AUTOFIKTIO
ONTOLOGIA
EPISTEMOLOGIA
APORINEN
EMUL...

Se on selätetty! Markku Eskelisen Raukoilla rajoilla - Suomenkielisen  proosakirjallisuuden historiaa

Suomenkielisenpä! ks. yllä.

Kirja on intohimolla kirjoitettu, inspiroiva, siksi imaisi se sivuilleen, mutta kertautti kyllä epäuskonkin takia: noinkohan on tuonkin asian laita? Vuosi sen kimpussa vierähti. Sen verran täytyy häntää nostaa, jotta enemmän minä K. A. Järveä olen lukenut kuin Eskelinen!

Tämä kirja ei ole kuin se Matti Pulkkisen sika, koska tämä ei ole romaani, joka nielee kaiken, vaan tämä on asiakirja, ehkä enemmän vegaaneille tarkoitettu, nykyaikaisempi. Oikeastaan tämä kirja on kuin kissa, yhtä painava, mutta yhtä helposti liikuteltavissa: sitä voi retuuttaa kuin kissaa niskasta - eivät sivut irtoilleet vaikka kuinka sitä taitteli, väänteli ja silitteli.
Komiakantinenkin kaiken kaikkiaan.

Vaan enempää en tässä jauha, lopullinen arvio on aikanaan luettavissa Kirjavinkeissä.  Siis Tässä.

Pistetään nyt viimeinkin tuo Kouvolassa 1936 syntynyt Pispalan poika, joka asuu Hesassa seuraavaksi luupin alle:
KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

2 kommenttia: