Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Majojapa hyvinkin!

Minä, mummo ja maraton - Karj. 7.11.1981

ACT 3

Queens

Pulaskin sillalla Queensissa ollaan jo puolimatkassa: 13,1 mailia. Ja yhä jaksaa yleisö hurrata, kannustaa ja syöttää, vaikka oma Alberto taitaa olla jo maalissa.
Vielä on voimia läpsyttää kämmentä kämmeniin ja ihmetellä miten monta mustaa kämmentä olen tänään koskettanut, enemmän kuin koko ikänäni mustia nähnyt.
Reunassa on hyvä juosta. Ja kuunnella elävää musiikkia. Mitkä markkinat! Täydentävää vastakohtaa niille hiljaisille maantielenkeille.

Manhattan

Queensboron silta on pitkä ja monitasoinen, profiili ylettyy kolmikymmenkerroksisen talon korkeuteen. Mutta eipä hätää: se vie kantakaupunkiin Manhattanille. Vasemmalla näkyy perjantaivierailukohde ja eilisen aamiaisjuoksun lähtöpiste, YK:n päämaja. Taaempana 102-kerroksinen Empire State Building. Maja kai sekin. Kuten World Trade Centerin kaksi 107-kerroksista rakennusta, joissa käy työssä  5 000 ihmistä; sinne kahteen taloon mahtuisivat joensuulaiset.
Äkkikurvi vasempaan ja samaisen sillan alitus. Täällä voi törmätä puliukkoon, jolla on paksu sikari suussa. Kulmassa suomalainen pullonsa kanssa: - Otatko mustikkasoppaa? Hyvin menee!

Bronx

Neljä kilometriä suoraa First Avenueta. Sillan yli Bronxiin. Ja nyt heikottaa. Askel lyhenee, Joku huutaa: - WALLTIME ... Mitähän se suomeksi? Bronxin koukkaus piti olla vain maili, mutta tämähän on iäisyys.
Ikään kuin hämärtäisi. Nyt johtaa silta Bronxista pois. Sillalla tuulee, tulee vilu. Joka puolella hoiperrellen, kiroillaan että pitikin lähteä. Seinän aikaa. Sitä sen täytyy olla, walltime. Jokaisen maratoonarin eteen putoaa taivaalta seinä, kun ravintovarasto on loppu, slut, finito. Mutta siitäkin on kuulemma joskus selviydytty. Kai se on niin että kehon rasvakerroksessa on ravintoa lisää. Kuluttakoon sitä.
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6-7 
KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös


7 kommenttia:

 1. Mihinkäs Ruth jäi, ei kai ole kupsahtanut tien poskeen?

  Meidän nuorin minä on juossut varmaan viisi eri maratonia ja aina jossain kaukana. Kerran äitinsä lähti mukaan, puolisen vuotta harjoitteli ja niin vain juoksi loppuun asti, ei hullumpi aikakaan.
  Minusta ei olisi.

  'Wall time' ilmeisesti tarkoittaa tarkkaa juoksuaikaa siihen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän nuorin minä... ohho, minustakin on tullut monikehoinen. Miniä!

   Malttamattomana kisan jatkoa odottaen.

   Poista
  2. MM

   eli minna = Päätalon mukaan.
   Ruth on täyttä ruutia - tulee vielä.

   Poista
 2. Hyvä liikuntamyönteinen väki.

  Onhan tunnettua, että jos vanhana ahkerasti liikkuu, niin elinvuosia saattaa olla jäljellä enemmän kuin sohvaperunoilla.
  Toki tolkku on oltava. Niin liikkumisessa kuin elinvuosissakin.

  Tuskin se Ruth-mummo enää tänä vuonna on mukana Nykin maratonilla ?
  Entä MM:n alter egot ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Pyöräytäpä rulettia:
   http://results.nyrr.org/event/M2017/finishers?_ga=2.43599079.372517517.1510157952-1623325297.1510157952

   Poista
 3. Vox Populi, ne on siellä edelleen, kaikki fyysisempiä kuin minä.

  hikkaj,
  majoista tuli mieleeni bajamajat. Mitenkäs ne vessa-asiat oli maratonilla hoidettu? Eräs muistaakseni tuohon samaan maratoniin osallistunut, kouluni liikunnanope, kertoi, että joillain jätökset valuivat pitkin jalkoja sukkahousun sisällä, kun "ei ollut aikaa" pysähtyä. Jotkut juoksivat hauskuus mielessä, toisilla taas ilmeisesti kovat tulokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM
   jännä kun niistä ei mitään muistikuvaa, lukuun ottamatta tuota piiiiiiiiitkäää pissiränniä lähtöalueella ja sitä kun moni ruikki vetensä sillalta alas.

   Toisaalta pitkä hikinen lenkki imee kyllä kuonat 'itseensä' eli ei tarvetta tyhjennyksiin, päinvastoin.
   Tietysti jos vatsa, hyvin harvoin, menee sekaisin niin purkahtelee reiästä jos toisestakin.

   Mutta nyt eteenpäin ...

   Poista