Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 10. heinäkuuta 2014

20 d 26 min

XX  maalissa - Kustavista Hailuotoon

"Istuttiin saunan kuistilla, juotiin Raahesta ostetut oluet ja poltettiin tupakit. Sauna kypsyi äkisti. Mentiin löylyihin. Uimaan. Löylyihin. Uimaan. Tauolle kuistille. Poksautettiin oluet. Pantiin röökit huuleen. Oltiin onnellisia."*

Nyljettynä Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset nyt, 487 sivua hakemistoineen.
Nylettynä, täällä päin sanotaan. Ei sentään käännettynä niin kuin kirjan sudelta, jonka kitaan Lumijoen Ukuranperän Huumola työnsi kätensä niin että se työntyi peräaukosta ulos, tarttui hännästä kiinni ja kiskaisi takaisin niin että nuttu nurin kääntyi.

Soutuaika otsikossa, lukuaika juhannusaatosta tähän hetkeen 20.6. - 10.7. = 20 d, siis yksyhteen!

Melkoinen matka, melkoiset soutajat, Köpi & Aimo, oikeat tietomiehet kulttuurin aalloilla. Itse en muistaisi puoliakaan, hyvin palauttelivat mieleen menneitä tuntoja.

Ensin osoittautuvat ylivertaisiksi, lopulta pienenevät ja hupenevat tavan kuolevaisiksi, viimeistään perillä viimeisen näytelmän aikana. Eli reissun lopuksi kun -  *kun ensin olivat iloinneet kuin kuka tahansa meistä olisi moisen urakan jälkeen - patikoivat katsomaan sähköpylväsilmoituksen tiedottamaa näytelmää:

Suomen kiinalainen teatteri esittää näytelmän Konfutsen vaellusvuodet Marjaniemessä 21.7. klo 20. Liput 5 euroa.
Saataisiin samalla 37 kilometriä terveellistä ja tarpeellista murtomaakävelyä.

Kummasti pienenevät poikain ajatukset ja oleminen tässä isossa maailmassa siinä hiekkadyynillä ainoina katsojina istuessaan, näytelmää katsoessaan, vuorosanoja kuunnellessaan:
VEDENKANTAJA. Lohduta itseäsi tiedollasi siitä, mitä et tiedä. --- Elämä ja kuolema, olemassaolo ja tuho ovat kaikki yhtä.
TSE KUNG. Mistä sinä kuulit kaiken tuon?
VEDENKANTAJA. --- Epäilyksen Alulta

************************************
TÄÄLTÄ KUSTAVISTA se alkoi koko urkko:

1234567891011- 1213 – (13b) - 141516171819 - 20

4 kommenttia:

 1. Huovisen yhdessä tarinassa kerrotaan Afrikan neekeriheimosta. Heillä on Konfu-niminen koerra, jota kutsutaan huutamalla: "Konfu, tseh!"

  VastaaPoista
 2. kavi

  on muuten lokosa olo, samanalainen kuin maratonin jäläkeen.
  Ei tässä turhaan hutkittu kolmeviikkosta.

  VastaaPoista
 3. Kemppisellä on kiinnostava kirjoitus Lehtosesta:
  http://kemppinen.blogspot.fi/2014/07/lehtonen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kavi
   tuossa jo cityyn juttua Nyljetyistä miettiessäni mietin että herranjees kun Hurme melkein kaikista merkkikirjailijoista jotain teoksessaan mainitsee, niin jättääpä itäsuomalaiset kirjailijat mainitsematta, kuten Lehtosen Turusen yms.
   Eikä pohjoisemman Päätalosta halaistua sanaa.

   Poista