Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Linkola tahtoo tuppautua peliin

XIX soutuvarvi - perille Hailuotoon

Raahessa on Urho Kekkosen näköispatsas, jotenkin on tieto mennyt ohi korvien tai tahallista unohtamista mieli harrastanut. Kiitos mielelle.

Patsaan varjossa kuuntelevat nyt Ami ja Köpi Radiopuhelimien CD-punkkia veneenveistäjältä lainaamastaan patteriradiosta evääksi ja vahvistukseksi viimeiseen souturytäkkään:

Joka ikinen sana kantaa
positiivista piilomerkitystä.
Mustalaiset täyttävät pankkitilini,
ryssät korjaavat taloani.

Eikä rohkeus ole sitä ettei pelkää vaan sitä että voittaa pelon.

Lets go! änd Hai! Hailuotoon.
Veneeseen klo 13.
Ja kohta huuto:
- Ei voi olla totta!
Edessä uimarannan hyppytorni. Ei kun seis, ja kapuaminen kymmenmetriseen hyppytorniin: huimaus, hyppäys, lento, roiskaus. Virkistynein mielin eteenpäin. Avomerelle. Viritetään purje.
Matkan ensimmäinen riita, poikanen, syntyy, puhkeaapi, reitistä: Köpin mielestä Aimo on sokea ja vellihousu pöljä.
Ohimenevää oikuttelua.

Aika ottaa esille, ennen kuin on myöhäistä, Matti Hälli (1913-1988) Hailuodon suuri originelli, joka maisteroitui vasta vanhalla iällä vuonna 1970.

Ennen kuin on myöhäistä. Niinpä!

Ennen kuin ollaan perillä, ja myös - linkolalaisuutta Hurmeella meri-ilmassa, paksultikin, kas kas - isommasta myöhästymisen syystä: maailmanlopun, kulutuksella itsemurhaavan ihmiskunnan!
'Ja mikäli niin käy, niin silloin tällaiset keskeiset kulttuurin kysymykset, kuten Matti Hällin arvon palautus, raukeavat, kun kaikki inhimillinen palaa, nääntyy, kuihtuu ja räjähtää, ja maapallo jää hyönteisten ja muiden ihmistä kestävämpien lajien nousun ja kehityksen tyyssijaksi.'
Niin nämä soutajat toteamalla tuumailevat, sen kummemmin synkistelemättä, aivan samaa kuin kalastajienkalastaja vaikkapa Alénin  Linkolan soutajan päiväkirjassa.

Huh ja nytpä! Tästäpä onkin leikki kaukana. Ainakin kauempana kuin Hällin Ruottinojan auringosta ja sen luotolaisista.

Jätetään pojat purkkiin Hälleineen ja Parosineen ja otetaan heidät vastaan illalla Pöllässä klo 21.56.

 
1234567891011- 1213 – (13b) - 141516171819 - 20

3 kommenttia:

 1. Ihan soutamisen alkuaironvedoilla ylistettiin Volteria suurenmoiseksi huumorimieheksi. Äsken sanoi radiokuuluttaja, että Huojuva talo on luettu loppuun - sitä en ole halunnut kuunnella, mutta nyt alkaa Esko Salervo lukea Kilven saaristosarjasta romaania "Kirkolle" alkaa än yy tee nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuuntelin. Kymmenessä minuutissa ei vielä järin pitkälle Volterin tyylillä kirkkomatkalla ehditä. Jatkuu huomenna klo 18.20.

   Poista
 2. kavi

  hyvä kun vihjasit, täytyy 'arenoida' tätä suosikkiani.
  Varoitan: se hauskuus on telkien takana, monen paneutumisen päässä. Mutta sitä siellä on.
  Viipyilemällä, itse lukemalla best.

  VastaaPoista