Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Puolustusvoimain komentaja ja vapaamuurari

XV  soutuvarvi - jolloin ei taas soudeta vaan ollaan oopperassa!

Hofmannin Ahti Karjalais-ooppera ihastuttaa  - 'Olisittepa nähneet heidät!Taiteen vatkaamat ja höykyttämät miehet!' - soutuparia Kokkolassa.
Tunnissa esitys on hoilattu. Vaan ikuisesti, sekin kuten kaikki koettu, lymynnee mielenpiiloissa kurkistelemassa, ajoittain esiin työntymässä.

Siitäpä päästään kevyesti Elsaan ja Huuhaa Innaseen, Lindströmin EkiinAnnikki Tähteen, Irmeli Mäkelään jaja Helena Siltalaan, joka Ranskalaisissa koroissa on ylivertainen, kansainvälisestikin kalpenematon.
Erik sävelsi ja Vuokko Lindström tekstasi taidelauluja:
 • Liian vähän aikaa
 • Tuuli tuo tuuli vie
 • Tyttö toinen oikealta
 • Pikku midinetti.
Midinetti 'on kuin Tsehovin tai Maupassantin novelli yksinäisestä ompelijasta, joka tekee ammatikseen morsiuspukuja'.

Muutama kulaus pullosta, nythän ei tänään enää soudeta, ja Aimo & Köpi pääsevät tunnelmaan niin että Työmiehen lauantaikin vaikuttaa mukiinmenevältä. Irwin ja Junnu loistamaan.
Saukki sakkiin mukaan sanoituksineen, niin jo vot!ka.
'Hiljaista on' - Saukin, Lindströmin ja Innasen yhteistyön komein hedelmä on syntynyt.

Täysinäishyminöivä hetki siinä taas tarjolla ottajalleen.

Kirjoittaja ottaa vaarin tavallaan: Jos tämä ei ole taidetta, parasta taidetta, niin minä olen puolustusvoimain komentaja ja vapaamuurari!

Juha Hurme on laaja-alainen ja suopea.
Kantaaottava, ja lähes aina positiivinen: hyviä taiteilijoita on pilvin pimein, niin paljon ettei hän tuhlaa aikaa huonojen esiinkaivamiseen; Köpi ja Aimo ohittavat huonot samalla tavalla huomaamatta valittamatta kuin karikkoiset merenlahdet.
Koko ajan on energinen olo heidän seurassaan - soutivatpa tai huopasivat.

Ja yhä paranee!
Kun oopperamatkalta palataan, huomataan outo näky: Köpin laavun ja Aimon teltan viereen oli nousut kolmas teltta.
Saadaan tietää että se on Juha Hurmeen teltta; kirjan kirjoittaja on saapunut paikalle kesken juonen!

- Se on matkalla pohjoiseen ja poikkesi tänne yöksi. On jo nukkumassa.


1234567891011- 1213 – (13b) - 141516171819 - 20

5 kommenttia:

 1. Hurme ei malta pysyä poissa. Myöhemmin vielä osallistuu enemmän - no, kipeitä asioita on hyvä käsitellä. Toisaalta tuntuu, että ideat rupeavat loppumaan. Lukujen loppuihin riittää kuitenkin hyviä kansanperinnesoakkunoita, kuten esimerkiksi se, että puusta katsoen näyttäis nainnilta.

  Mitä taas Lindströmiin tulee, niin kyllä sävellystuotantonsa pesee aika monet kansainvälisetkin tekijät. Svengaa kuin hirvi, kuten aikoinaan oli tapana sanoa.

  VastaaPoista
 2. Mutta jotta ei talven riemut unohtuisi, tarkistapa täältä, hiihtomies, onko tuttuja nimiä.
  http://www.kariav-annat.blogspot.fi/2014/07/talviurheilua.html

  VastaaPoista
 3. kavi

  ideat tuskin, mutta ehkä sellainen tieto joka on jakamisen arvoista, meille lukijoille tuoretta/tuntematonta/tunnistamatonta. Tahtoo yhen ihmisen tietomäärä kuitenkin olla rajallinen.
  Tuota musapuolta, minulle kaikkein vierainta, nuuhkin innolla, niin kuin viimeöistä Peitsamoa, joka jostain KUMMAN syystä on hätkäyttänyt ja puhutellut meikäläistä: jotain abstraktista ajelehtivaa sukulaissieluisuutta -ko?
  Ota tuosta musiikkimaailmasta selevää!

  VastaaPoista
 4. Kyllä Hurme on fiksun pähkähullu mies (vaikka en ole NYLJETTYJÄ...vielä lukenutkaan), muistan hyvin. Tapasin miehen joskus reilut 10 vuotta sitten Haapavedellä, missä oli folkit ja HAANPÄÄ-seminaari, Vesa Karonenkin siellä luennoi,,,mutta mieleen jäi Hurmeen turkkamaisen poukkoileva, säihkyvä ja assosioiva puhetyyli...terv. Öisinajattelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ö-ajattelija

   Vaikuttava, myös puhujana. Joensuun kaup.teatterinjohtaja Rämä valinnut kuulemma täst eespäin neuvonantajaksi(ei tideon) teatterin näyttelijöille, tai joksikin tarkastajaksi.

   Ite eka kerran tein vaikuttavan havainnon, kun JH analysoi Haanpäätä, Noitaympyrää ja Pate Teikkaa TV:ssä Harakan 10 kirjaa rahasta -ohjelmassa.
   http://blogit.yle.fi/10-kirjaa-rahasta/pulan-politiikka

   Poista