Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Puhumisen kuvaaminen kielletty!

Purppassu oon jo pitemmän aikaa noista turhanpäiväisistä rajoituksista, tekijänoikeuksista, immateriaaliomistuksista. Näillä äärilaidoilla meinaan: ei saa kuvan kuvaa näppästä teatteri-/lauluesityksestä, edes salamatta.
Nipotusta.
Vaikeuttaa blogipotun asiallista täyttämistä.

Uspenskin kirkosta saa, vaan Uspenskin Fedja-sedästä ei, eikä kissasta eikä koirasta, ei kenestäkään. Niin ne teatterilaiset tavan mukaan myös Sinkkolan kotieläinpihassa ilmoittivat toisesta suupielestään, vaikka muuten lupsakkata väkeä ovatkin, kaikki tyynni, se isotissinen lehmäkin.

No uskotaan uskotaan kuvauskieltoa ja sen takia vaietaan täällä näytelmästä ja pannaan - sitäkin suurempana - esille vain tämä salaa otettu väliaikakuva näyttämöalueen kastelusta:


8 kommenttia:

 1. Suomen Kuvalehti lähetti joskus 70-luvun alussa (?) joukon postikorteista kopioituja maisemakuvia Pääesikunnalle, joka palautti ne seusorien rajuilla merkinnöillä varustettuina. Sitten lehti julkaisi ne kuvat merkintöineen - eikä joutunut oikeuteen. Kiellettyjä näkymiä olivat esimerkiksi taivaanrannassa kohoavat tehtaanpiiput, sekä tietysti kaikki sillat jne. Toivottavasti teatterilaiset ovat yhtä kilttejä kuin Pääesikuntakin loppujen lopuksi oli! Muuten... voi voi sinua... minnekkä joutunetkaan...

  VastaaPoista
 2. KR

  paraskin ekakivenheittäjä! ;) (ks. blogikuvat KR: http://karirydman.blogspot.fi/)

  Vaan mennään yhessä käräjille: ilmiannan siut kaveriksi.

  Kerran on joku uhannut oikeudella jos en poista kuvaa jostain Napoleonin hautakiviaihiosta. Poistin, ei antanut armoa vaikka olin maininnut kuvalähteen osoitteineen.

  Lienee Sinullakin monta monta rosvousta noista kauniista lauluistasi. Jäljittely lie toivotonta. Onneksi Teosto jotakin korvaa. Vaikka toisaalta: eikös ole upeaa että moni haluaa niitä kuunnella. Jaat hyvää mieltä.

  VastaaPoista
 3. Sinkkolan kotieläinpihassa ilmoittivat toisesta suupielestään"

  Kysyin asiaa valmiiksi Turun taidemuseosta. Kielteisen vastauksen jälkeen jätin menemättä. Kaikki olivat tyytyväisiä?

  Åbon kirjeenvaihtaja

  VastaaPoista
 4. Åbolainen, parahin

  vähän kyllä epäilin paikalla oloanne, ks. alimmat kuvat: http://hikkaj.blogspot.fi/2014/07/heltyivat-elaimet.html

  VastaaPoista
 5. Hei täällä Sinkkolan kesäteatterin tuottaja; kyllä hahmoja ja lavaa yms olisi saanut kuvata, kielto koski kuvaamista vain näytelmän aikana. Ohjaaja tästä kyllä kuulutti näin, mutta pahoittelut jos viesti jäi kuitenkin epäselväksi! Monet perheet jäi esityksen jälkeen ja väliajallakin yhteiskuviin hahmojen kanssa.
  Mutta mukava kuulla jos viihdyit kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
 6. Sinkkolan teatterin tuottaja,

  tää on sellainen yleinen purppasun aihe meillä maalaisilla: että ollaanpa sitä nyt niin ylpeitäniin ylpeitä ettei edes kuvata saa!
  Ymmärretään jos salamavalon välke kielletään ja ymmärretään myös että isommat voimat tässä takana teilläkin.
  Samaahan valitin jo tuossa Lemmenjuoma jutussa: http://hikkaj.blogspot.fi/2014/07/karpanenko-lie-puraissut.html

  Ja taisinpa Savonlinnankin oopperajutussa, mutta toisaalta isommissa tapahtumissa on valmiiksi mediaa varten kuvapankki käytössä.

  Kaikkea hyvää teille, traktoriteille.
  Mukavaa seuraa olitte, leipääntyminen kaukana.

  ps
  ja uskalsinhan tuonne suuremmallekin City-areenalle pari kuvaa laittaa, tauolta: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/elaintenkaitsijoina+me+kaikin/127626

  VastaaPoista
 7. Emme me Åbon kirjeenvaihtaja missään lätissä ryve. Me juåmme kaffetta pikkusormi kippurassa ja (melkein) käymme taidemuseossa!

  Åbon kirjeenvaihtaja

  VastaaPoista
 8. Åbo-invånaren

  'pikkusormi kippurassa'
  - tarkoittanet: saparo.

  VastaaPoista