Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 3. heinäkuuta 2014

Siivoan aitan joutessani

XIII   ei liiku paatti, EI -  Vexalassa jökötetään sitkeästi 

Yhä möyryää meri, parempi pysyä airoista poissa.
Viettää aikaa maissa. Kalasatamassa.
Olla möllöttää.
Soutajain jututkin sen mukaiset, tylsät, pitkävetiset.
Ei noita pirukaan jaksa kuunnella, jauhavat jotain Ämörikan muusikoista: Woody Guthrie, Jimmy Reed, Lee Dorsey, J.J. Calen ...

Puhelinmyyjän turhanpärinätkin kiinnostavampia kuin poikain. Möi mitä möi.
Tuo 'sitku' nyt sentään vielä herättää hilpeyttä edes, kun Aimo, se aluksi Anteroksi vääntämäni, lainaa:
 - John Steinbeck määrittelee hyvin Guthrien lauluntekotaidon: "Minulta menee kokonainen romaani sen sanomiseen, minkä tuo pieni mulkku kertoo parilla rivillä.".
Jätänpä äijät mutterisaunaan ideoitaan idoleistaan vaahtoamaan, turiskoot kyllikseen; jätän kuin luurin pöydälle muka kuunnellen ja poistun aitan siivoukseen. 
Huomenna näet tulee lähin suku koolle. Puhdasta petitilaa on raivattava. Huomennahan alkavat ne tämän puolen vestivaalit - kansanmusiikki-Kihaus vongahtaa käyntiin.

Taitan pihlajasta pitkiä oksia, joilla yletyn huiskimaan nukkuma-aitan katot seinät laattian. Puhdasta jälkeä teen ja laulelen työtä tehdessäni.

Palaan kunhan meri laskee ja J. Hurme päästää Köpin Aimoineen aallonharjalle, oikeaan soututyöhön.


1234567891011- 1213 – (13b) - 141516171819 - 20

2 kommenttia:

 1. Woody kuten Steinbeck'kin pahoittivat mielensä, kun Suomi julmasti uhkaili ja soti rauhantahtoista naapurimaataan vastaan 1939-40.

  Meillä ei siivota aittaa, vaan remonttimiehet tulivat aamuseiskalta kylppärin tekoon. Aitta on tilapäisesti täpösen täynnä tavaraa.

  VastaaPoista
 2. kavi

  no sittenpähän maltat odotella meitä.
  Mitä kerrot, niin tutuntuntuista, aluksi vaivalloista - siitä se sitten hörähtää mukavasti käyntiin, kun kunnon miehet/naiset asialla.

  Meijjän oma tuonkin kuvan kehikon pystyttäjä, rakentaja-Veke, siirtyi rakentelemaan juhannuksen tienoilla ylisiin. Rauha hänelle.
  Oli putin mies.

  VastaaPoista