Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 30. joulukuuta 2013

Jo tohtii sinutella

Volter & Hilja  VI
V&H V
Arkaillen ja epäröiden sinutteluun taipuu, tosin ensin teititellen ja itseään väheksyen, Hilja21v, ensimmäisen vuoden lääketieteen opintojen jälkeen, juhannuksen jälkeisessä kirjeessään Pietniemestä:
"Volter, kutsun teitä siis niin kuin tahdot. En minä mikään 'erinomainen ihminen' ole. Kaukana siitä. --- Tunnen itseni, sinuun verraten, niin vähäpätöiseksi, tietämättömäksi lapseksi --- Miksi sinä Volter minua aina ajattelet? Minua! --- En voi tuota käsittää. Minä, tällainen tavallinen, mitätön tyttö - ja sinä - kirjailija!"
Vuosi on siis 1905, jolloin Volter Kilpi (s.1874) on jo julkaissut teokset
 • Bathseba - Davidin puheluja itsensä kanssa. Otava 1900
 • Ihmisestä ja elämästä - kirjoitelmia. Otava 1902, 2. painos nimellä Ihmisestä ja elämästä - kirjotelmia, 1900-1911. Suomalaisen kirjallisuuden seura, Helsinki 1990
 • Parsifal - kertomus Graalin ritarista. Otava 1902
 • Antinous. Otava 1903

Joten eipä ihme jos vähän arastuttaa, kun yhteistä tutustumisaikaa Helsingissä oli ollut niin vähän, ettei oikein mainita voisi.
Volterin tiedusteluun, mitä Hilja puuhailee kesälomallaan, vastailee Hilja ompelevansa, puutarhatöissä käyttävänsä myös sahaa sekä puukkoa; Surmo-koiraa ulkoiluttaessa, Poku-hevosella ratsastaessa aika kuluu siivin niin että 'illalla ihmettelee, joko nyt on päivä lopussa'.
Ettei se sulhanen nyt aina mielessä ole, ja onko se sulhanen vielä lainkaan ...


4 kommenttia:

 1. Kyllä minun mielestäni Volter kuuluisi Cityn puolelle. Ihannemies, teki kaiken hitaasti ja moneen kertaan. Kaikesta huolimatta, hyvät uudet vuodet.

  T. Juha

  VastaaPoista
 2. JV+

  Kilpi sekä Volter että Eeva kuuluvat kyllä joka läveen!
  Sen verran taito- ja tyyliniekkoja kumpikin.

  VK antaa kirjeissään hyvän lukuvihjeen: Goethen 'Torquato Tasso'.
  Kipin kapin sinne - jos vain seurata tahdot!

  Tuloksellista Uutta Vuotta ja kaikkea hyvää teille kummallekin!

  VastaaPoista
 3. Vaan tuosta Citystä. Sarjayrittäjämme kehui, ettei ole nostanut penniäkään opintotukea. Meinasin kommentoida, että sen kyllä huomaakin...

  Opintolainassa oli nykyiseen nähden siksi korkea korko, etten sen ottamista minään suurena syntinä ole osannut pitää. Muuta opintotukea ei sitten tullutkaan :-)

  T. Juha

  VastaaPoista
 4. jv
  totta, mooses, turiset:
  melkosen valmiiseen pöytään nämä nykyopiskelijat opiskeluaikanaan käyvät.

  Saavat rahaa kun opiskelevat!!!

  VastaaPoista