Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

JOULUKALENTERI 11. ke


"... Kyllä he silloin ymmärtävät, ettet sinä sano sitä ja sitä vaan kirjanhenkilö, joka voi olla pahankiskoinen, oppimaton ja tyhmä, kaikin tavoin rajoitettu. Täytyyhän heidän käsittää, että jos joku uskoo sosialismiin, kommunismiin eli remonttiliikkeeseen, mihin hyvänsä, niin sinä et suinkaan ole se mies. Sinähän et usko mihinkään. ... "

Noitaympyrän Pate Teikka on itse PH, niin sen täytyy olla, koska noin piti puolustella.

Kovin ihmettelin kirjan pelkurimaisia asetussanoja aikanaan ennen kuin historiallinen perspektiivikykyni kehittyi edes niihin mittoihin ja määriin missä se nyt oleilee ja mihin se näyttää juuttuneen.

Ei tietenkään noin poliittisesti vastanapaista ja ennen kaikkea maassa harjoitettavan talouden vastaista pula-aikatekstiä mikään yhteiskunta mielellään suvaitsisi painettavaksi 'tosta noin vain'.
 
Sen aikaisen Vapaan Kapitalismin sietokyky vastakkaiselle ajattelulle oli sentään jonkinmoinen, kun taas sen aikaisen Vapaan Sosialismin sietokyvyllä oli 0-toleranssi vastakkaiselle ja jopa samansuuntaiselle ajattelulle. Ainakin naapurimaassa, missä linjana oli kops vaan - ja henki pois! Jos Stalinin joukkoteurastuksia noin kevyesti sopii ilmaista.

Noitaympyrä ilmestyikin sitten vasta Haanpään elinvuosien jälkeen, ensin Koottujen teosten toisessa osassa 1956 ja sitten itsenäisenä pehmytkantisena painoksena Otavan Kompassi-sarjassa 1964.


*****
 
Joulu-Visamme, kaikesta huolimatta, jatkukoon kepeästi!
 
 
OLE TUOMARI! on moni ajatellut olevansa vaikkei kykyjä minkäänlaisia.
 
KUKA kumma nainen tuonkin takana? ohje

 
 
**********
 
 
Eilisen KOVA PIHKA vastaus
 


1 kommentti: