Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Pertti Pasanen - kukkulan kuningas 3Nollakeli pisti liukua suksenpohjaan, pitokin aivan kohdallaan - semmoinen palauttelu tuokio pitkin metsiä. Harvoin puun juurelle täytyy kyykistyä sitä vääntäen,  nyt täytyi! Onneksi ei ohikulkijoita, vaikka harvoinhan niitä.

Aika vääntämistä on suomalaishiihtäjillä Val di Fiemmen MM-hiihdoissa, varsinkin miehillä. Parisprintissä Krista Lähteenmäki ja Riikka Sarasoja-Lilja, vau mikä ihana runo!, pyyhälsivät pronssille. Yhdistetyssä ja mäkihypyssä nyt ei mitään jakoa. Silti kaikki katsomisen arvoista kun ei selostajakaan huuda ja hulinoi.

Spede kaivetaan Taiteilijakukkulan mullista esiin ja katsellaan Terosen & Vuolteen tosi mielenkiintoista teosta suomalaismielen vaikuttajista, ansiona tekijöiden tekstissä on kohteiden ihmisiksi tekeminen: eivät ne tosiaankaan mitään jumalia olleet vaikka taitavia olivatkin;
Pertti Pasanenkin niin tosikko ja aggressiivinen jos ei mikä mieltä myöten mennyt. Spede kantoi mukanaan elämän läpi naiskompleksia, joka oli lähtöisin sieltä Kuopion äidin pitämästä kukkakaupasta.

Mutta innovatiivisuus ja lapsen kokeilumieli - sitä riitti!

Kaukaiseksi jäi kuulemma Spede kaikille ihmisille.
Ilmankos ei meinannut Valtimon mies, niin minulle kertoi serkkupoika kun naapurissa oli puhelin pärähtänyt ja mies luurin nostanut, jotta ei niin millään uskoa  puhelimeen vastatessaan, kun luurista kajahti: "Spede Pasanen täällä äh öh terve!" Että siellä oli muka aito Spede, kun tämä oli televisioon Speden Speleihin korttia vetämään pyytänyt.

Peleihin jäi Spede Pertti Pasanen, Sarfvikin golfkentälle 7.9.2001.
10.4.1930 oli pojan matka maailman ihmeitä katsomaan alkanut, no sieltä Kuopiossa.
-0 13/761km/€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti