Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 23. helmikuuta 2013

Taiteilijoita kukkulan kuninkaina - Mika Waltari 1

Vaan jo tarttui kouriin mielenkiintoinen kirja.


Helsingin Hietaniemen hautausmaalla on Taiteilijainmäki, kukkula, missä on 50 hautaa ja haudattuina Suomen kuuluja merkkihenkilöitä. Nyt kukkula on täynnä, viimeisin haudattava oli Pentti Kaskipuro, mies joka kasvatti ja söi mallinsa. Teronen ja Vuolle ovat veistelleet erittäin kiinnostavan teoksen, turhia jaarittelematta ottavat ikään kuin valokuvan kaikista haudatuista sellaisina kuin he ovat olleet, ei sellaisína kuin yleensä sankareita jälkipolville hymistellään, ansioineen puutteineen.

Käsissä siis Kirjapajan kirja viime vuodelta: Taiteilijakukkulalla Suomalaisen taiteen tekijöitä.

Kirjassa on oma lokeronsa eri taiteille:
  • Näyttämötaide ja elokuva
  • Kirjallisuus
  • Musiikki
  • Kuvataide, arkkitehtuuri ja muotoilu
Kirjallisuuteen tietysti ensin kiinni: Mika Waltari (1908-1979). Helsingissä syntynyt, Helsingissä kuollut. Ansiot tiedämme. Yksityiskohdat kiinnostavat.
Senkin tiedämme että mielisairautta, alkoholismia, sokeritautia tämä jättiläinen sairasti, mutta että oikeasti pelkäsi Vaimoaan! Kai Marjatta joskus joutui kovenemaan liian pehmeän miehen edessä, siitä osittainen pelko.
Sulassa sovussa lepäävät nyt kuitenkin Taiteilijakukkulan mullan alla, Mika ja Marjatta.

-3 14/730km/€
47-
48-
49-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti