Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 2. elokuuta 2023

Jalkapallia

jalgpall osaliselt google eesti keel 😀
see on

Vanaema ja vanaisa lapsehoidjateks
Ei, ei noista naisten äMäMmistä, jotka täyttävät päivät pitkät tv-ruudun. 
Näkyypi tasa-arvo ainakin siellä Australiassa toteutuvan: yhtä häjyjä ovat naiset kuin miehet toisillensa toisiansa runtatessaan. 
Ja mitkä hevosenpotkut! - [Ja milline hobune peksab!]

Iski näet lastenhoitohuki ukille ja mummolle - mikä sekin jalkapallia täysi. Ensin pikkusukulaisen kanssa tutkittiin keräilykorttikansio pelaaja pelaajalta tarkkaan läpi ja ... sitten pelattiin. [ Iski, näed, lapsehoidja jope vanaisale ja vanaemale ... siis mängisime.]

Kukapa olisi uskonut, jotta pian ukillakin kädessä kapula, jossa nepparin kokoisia nappuloita; niitä painelemalla ruudulla juoksentelevat ukkelit saivat liikettä kinttuihin. käes nuia, mille tükid on poppini suurused; neid vajutades said ekraanil jooksvad ukkelid käed liikuma.]

Ukki huomaamattaan pelasi! 
Jalkapalloa sormillaan.
 
Tämä on nyt tätä nykyaikaa. Tämä on peliä, hei! 
Tietokonepeliä, jolle ukki oli tuhahdellut alusta alkaen: kaiken maailman Nin ynnä Attendot! 
[ Arvutimäng, mille peale vanaisa oli algusest peale nurrunud]

Vaan hurahtipa nyt ukkohuima! Imaisipa kuin imaisi tuo ryökäle mukaansa vanhan äijän. Ja mikä helppous! Kuin tehty vanhuksille: saapi istua löhöttää ja vaikka selällään röhöttää paikallaan hengästymättä. [ saab istuda ja lebada ning isegi selili paigal möllata, ilma et hingaks välja.]

Pian siihen ilmestyi mummokin iskeytyen pelinsyrjään kiinni. Ja kohtakos suunniteltiin, josko tämmöinen rakkine mummolaankin hankittaisiin talvi-iltojen iloksi kirjojen sijasta tyyliin 'Siihen aikaan kun isoisä nintendon osti' ... 
" See aeg, kui vanaisa Nintendo ostis "]

- Nyt lähetään ulos palloa potkimaan! kajahti horteesta herätys. 
- Lähme nüüd õue palli lööma!  tuli äratus.]

Harkkapukuun pukeutuneen pojan käskyyn havahtuivat mummo ja ukki pelin tiimellyksestä ja muistivat jotta lapsenlikkoinahan he täällä.


Kirjavinkeissä

9 kommenttia:

 1. Plokipottutekoäly taisi hoksata, että meinaan jotakin kielteistä Kantri-Helenasta kirjoittaa, joten se kylmästi kanseloi meikäläisen tunnistautumisen.

  Joten anonyymisti vain kerron, jotta yliannoksen sain kesällä 1964 Turun kasarmilla, kun joka ainoa aamu rävähti ämyreistä, jotta puhelinlangat laulaa ... !
  Enhän muuten välittäisi tästä ees mainita, mutta alumni-hikkaj vamaan itekin huomaa, että oli kielioppivirhe ujutettu jo heti renkutuksen introon !

  VastaaPoista
 2. No tekoäly olikin vielä fiksumpi kuin oletin ... pisti kommentin ihan väärään yhteyteen.
  Enhän ollenkaan meinannut näistä bumerangeista mitään kirjoittaa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vs (nimim.), arvoisa kumminkin

   Lokero kuin lokero. (harhautushan kuuluu armeijassa opittuihin sotataitoihin, joten muistissasi on hyvin pysynyt sotaopit aina aamulaulua myöten)
   Konguenssivirheet on huomattu ja anteeksiannettu.

   Sen verran pitää vielä palata Koistisen Katrin elämäkertaan: eipä uskaltanut äitilleen sanoa, jotta seukkailee lastensa ikäisen Liimataisen kanssa.
   Hoitokoin mummot alakovat sitten äitille asiasta ihmetellä, ja äit-Berttakos sai hepulit. Eikä anteeksi antanut niin kuin meikä kongruenssivirheet.
   Mikäs tuossa: sama menohan se on meijjän pressa-Salellakin. Ja hyvin pyyhkii!

   Poista
 3. Joo, Salehan leskimiehenä jo muutamia testaili, Miss Suomeakin, mutta Jenni-neitiin kapsahti. Ja hyvä niin ... kuinka olisikaan Sauli äksyillyt jos ois yksiksensä yskiskellyt koko pressakautensa. Tuskin ois kahta kautta !

  Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan !
  Nyt kohtapuoliin alkaa sitten puolestaan tohtorisvaimon ylläpitämä vanhushoitokoti ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Tuosta kipakkuudesta:
   C. Andersonhan sanoi jossain haastattelussa, että yhden kerran, jos pöytä ei olisi ollut välissä, olisi Salen kanssa tapeltu ihan oikeasti ja verisesti: valitovarainministeri / opetuskulttuuriministeri!

   Jospa se tuleva tarha on yhdistetty Lasten & Vanhustentarha?

   Poista
 4. Plokirobotti haluaa seuraavan viestin olevan salainen:

  Siellä yhdistelmätarhassa on sitten varmana niitä Jenninkin harrastuskirjoja.
  Näitä iäkkäämpi osapuoli saattaapi arvostella jo aiemmin selostetulla tavalla ... sivujen repeytyvyyden ja suussa mössötettävän selluloosamassan ominaisuuksien perusteella: ... Miedon viipyilevä painovärikitkeryys yhdistettynä pihkaisen hedelmäiseen ligniiniin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvoisa A

   'Miedon viipyilevä painovärikitkeryys'

   Miedolla Juhaa tarkoittanet, joka tuolloin jo Jennin tarha-asukas; Juhahan syö mämmiä rove tolkulla - oisko sitten tuossa painovärikitkeryysmaulle osaselitys

   Poista
 5. Salaista jatkoa edelliseen:
  Juha M kun joutuu Jennilään, niin mämmit ja roppeet ne menevät yksin tein leipälävestä digestioon.
  Vaikka oudon silmiin näyttääkin siltä, että olisi tuo jo kertaalleen digeroitua ...
  Jos on rove tuohesta, niin pihkaisuus toki puuttuu, mutta koska J:n suu ei ole tuohesta, niin maukasta silti.
  Ja volyymihan korvaa kvaliteetin !
  Jos on rove kuvapainantakartokia, niin painovärikitkeryys on silloin kevyesti maustamassa mämmin muuten niin oligosakkaridista makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arvoisa A

   jotenkin luiskahtaa se Junttilan talon seinä mieleen tuosta mämmistä, sen näöstä ja sulatuksesta. Vaan olkoon, sillä sottaistahan joka tapuksessa tulee Jennin puu(tar)hamaassa olemaan vaippaporukoineen.

   Oligarkkeja oligosakkaridimakuineen siellä tuskin nähdään, niillä kun on hätä häntäpäässä näinä aikoina muutenkin; jääneekö noita Ukraina-erityioperaation jälkeen jäljelle lain.
   Ainakin Yks Gennadi alkaa ollal persauki:
   https://www.verkkouutiset.fi/a/kl-vladimir-putinin-suomi-oligarkki-on-menettanyt-yli-kaksi-miljardia-dollaria-varallisuudestaan-venajan-hyokkayksen-jalkeen/#c11bf1da
   Ei raukalla taida enää olla varaa edes yksityisarmeijaa pitää pystyssä.

   Poista