Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 17. joulukuuta 2021

Teatteriin, teatteriin

 kaksi romaania aluillaan

Molemmissa räiskyvää teatterimiljöötä ja teatraalista teemaa. Toisessa äiti ja tyttö, kuin kissa ja koira, otaltamassa, toisessa läpättää naisen sydän kaksinaamalle.



Jumalainen jälkinäytös. Bazar 2021.

Eli Elina Kilkku antaa palaa minulle tutuksi käyneessä, Täydellinen näytelmä ja Mahdoton elämä, ohjaaja Alinassa, nyt kolmannen kerran, täpöllä. Siinä saa hienohelma äitikokotti Christa korvilleen ansionsa mukaan, kun pakon sanelemana yksinhuoltaja Alina joutuu yhteistyöhön mammamiansa kanssa. Kummallakin on apurahasta kysymys: Alinan apurahan tärväsivät sydänystävät, äiti taas 'unohti' täyttää apurahavelvollisuutensa nuoreen tuliseen Horheen langettuaan.

Nou hätä!
Hynttyyt yhteen ja irvessä ikenin kohti lavaa ...

Kipunoi, kipunoi ja kippeetä tekee. Mutta jotenkin hauskasti näin ♂-lukijan kantilta; en tietenkään saa(ta) sanoa miksi. 😁
Tragikomiikkaa tulossa, mikäli entiset merkit ja kujeet paikkansa pitävät. Onneksi ei sentään Saavalaisen mitalla.

Siivet kantapäissä. Otava 2021

Heidi Köngäs ei repeile eikä revittele, tai mistä sen tietää vielä, sillä entistä tuntumaa hänen teksteihinsä ei minulla ole. Hänen teatterinaisensa on Marja, joka pyrkii radioteatteriin, missä kohtalo oven takana vaanimassa - tuo kaksikasvo-Janus. 
Jostakin etuottoon luin, että Janus on Se, se sen ajan panurajala, eli Olavi Paavolainen ja Marja radion dramaturgi Marja Rankkala

Siis, kumpi kirjoista todempi?
Kiehuntaa luvassa sekä että.

Kirjavinkeissä
 eilen kympin arvoinen
Heidi Jaatinen: Suvanto


 0 °C  11 + 10 km  161 km/€ 28 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti