Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 20. marraskuuta 2021

TV-uutisnimiä - topkymppi

Kari Lumikero - kuva Lari Järnefelt. Tammi
Lumikero Kari yksi parhaista topkympissäni, kun heittelen uutisnimiä. Ja se miksi moinen heittely, johtuu Lumikeron uusimman Tätä en vielä kertonut - uutismiehen tilinpäätös -kirjan tiimoilta mietiskely: ketäs niitä muita on ollut ja on? 
Monenlaista yrittäjää. Mutta niistä viis, kun eivät listalle yllä.

Jussi Himanka New York poimitaan uranuurtajana listalle, kuin myös Ja täällä Aarne Tanninen WashingtonPasi Rutanen tietysti - hänhän muistutti sitä tv-sarjan The Long, Hot summerin pääesiintyjää. 
Siihen väliin Lieko Zachovalová Prahasta ja Neuvostoliiton panssareista.
Erkki Toivanen, ilman muuta, Lontoosta. Knud Möller Kööpenhaminasta rimaa hipoen.

Kolme enää mahtuu joukkoon, voi harmi harmi. Ja nykyiset ynnä NL/Venäjän kirjeenvaihtajat kokonaan läpikäymättä! Aika pahasti ajasta jälkeenjäänyt titteli: kirjeenvaihtaja.

Iida Tikan otan joukkoon, jos ei muuten niin ihanan ja tutulta kalskahtavan nimensä tähden sekä koko Ameriikan.

Vielä kaksi marjaa, niin ämpäri on täynnä. Parasta laatua.
Ruotsista toinen, ehdottomasti ja tietennii: Kirsi Heikel, se Merja Kyllösen tantraseksikyselystä kuulu. Löytyy lämpöä jos särmääkin.
Ja sokerina pohjalla: Erkka Mikkonen, Venäjän lähettiläs, jonka äänessä on jotain maagista hehkua ja olemuksessa kissanpoikaa. Saas nähä, milloin Lukashenka pöläyttää miehen pois V-venäjän ja Puolan rajalta tiehensä 'pötyä' puhumasta.

Siinäpä he, yksin laskien kymmenen.
Keitähän kaikkia päteviä pasimyöhäsiä ja anttikurosia jäi yli odottamaan, josko kymppilista päivittyisi, kunhan listanlaatija raaputtelee muistiaan taikka muuttaa perustelujaan?

Haastattelusta

Kirjavinkeissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti