Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 20. marraskuuta 2020

Hävyttömyyksiä

 pissivälineestä painettuina

Pinoilta palattu, kirveet isketty seinähirteen; tältä syksyltä sisälle siirrytty sivistyksen pariin. Sisäsiistiksi alettu. Vaan tuskaa tuo tuottaa talvehtimisen aloittaminen suljetussa tilassa. 

Siirtymäriitti vie aikaa, vaatii veronsa. 

Onneksi kurkotus korkeammalle tasolle ei vielä illalla ollut äkkijyrkkä, pikemminkin päinvastoin. Jostakin kumman syystä ajatustasolla koko ajan rallatutti lapsuuden hoentaa siitä Jussista, joka pissi pinon rakkoon ja kun pino syttyi palamaan, miten Jussi puikki pakkoon.

Niinpä illallinen kahden kirjan ja yhden lehden yhteenvedetty saldo on luettavissa otsikosta, joka konkretisoituu seuraaviin lauseisiin:

 1. '[marraskuinen ajatus] heiluu ku hullun mulukku, sanoisi pohjalainen'* opettaja 
 2. '"Pilua 30 mk"'** Hamina, venäläinen naisturisti
 3. "ei piittaa mitä ihmiset pissivälineillään tekevät, kunhan tekevät sen kotonaan"***  tohtori, mansplainauksesta väitellyt 
Ajatukset yhä levällään, kuin huolettoman halot liiterissä, mieli vapauden kaihossa, mit' symboloikoon tämä otos:Lähteet:
1* Leila Luukkainen: Kun on marraskuu/ Viikko Pohjois-Karjala 33/2020
2** Sutinen: Neukkuturismi/ Vastapaino 2020
3*** Aro: Kalasatama/ WSOY 2020


13 kommenttia:

 1. Meijjän kalamajan läheltä ostivat venäläiset niemen. Eräänä kauniina iltapuhteena kaksi venakkoa ajeli saunalahteeni viritettyyn ja hyvin merkittyyn säyneverkkojataan. Laiturilta iäneti kahtelin, kun naiset selvittivät perämoottoristaan verkkoa, joka rytäkässä katkesi kahtia. Lähtivät sitten muina naisina ajelemaan eteenpäin. Huutelin perään, jotta "sata marka, sata marka", vaan eivät kääntyneet takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   hylykäsivät tarjoukses, kaiketi ei ollu hinta kohillaan niinku Haminan turistilla.

   Poista
  2. Eikö siellä osata toista kotimaista. Meinaan kun Rauman suurimmat porvarinmukulat opettelivat 70-luvulla kaikki venäjää экспортin takia. Opettaja oli virolainen ja ainakin näennäisesti systeemin suuri kannattaja. Kysyi, mitä osataan valmiiksi kieltä. Kyseessä oli poikakoulu. 30 jätkää karjaisi yhdestä suusta: rуки вверх! Ope oli kerrankin hiljaa.

   Ennen noita sanoja voi vielä huutaa cтоп!

   T. JV

   Poista
  3. jvon

   tässäpä taitaa ollakin enempi välistävedosta kyse!

   Poista
 2. Toini Havu elää ja voi hyvin https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007631257.html?utm_campaign=hs_tf&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=09e2de9e57bb59d1ba2bc392b2c06132

  Osaan minäkin kulttuuria ryypätä

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   Hesarista onkin puuttunut Tarkan ja Kajavan jälkeen johtotähti, luunmurskaaja. Nytkö vasta pitkänlinjan Majander heiksi pyrkii?

   Pääsevät taas kirjailijat pelkäämään painettua sanaa. ;)

   Poista
  2. Jos ihan suoraan sanotaan, Kakka Jukavaa ja Heikinheimoa en yhtään kaipaa. Jälkimmäisen itsarin syynä oli havainto, että muusikot pärjäsivät maailmalla ihan ilman häntä ja HS:ää. No, jos omaiset vaativat sanoa, että hulluhan se oli, niin olkoon menneeksi. Kuten huomaat, tällaisten kirjoittaminen ei vaadi suuria lahjoja. Kirjoissani olen ollut varovainen, netissä tulee näitä ylilyöntejä ;-)

   T. JV

   Poista
  3. Niin, luin Heikinheimon postuumit muistelmat. Hyvin pieni piiri pyöri.

   Poista
  4. jvon

   Mätämuna on roikkunut lukulistalla pitemmän aikaa (jo pesäpallonkin takia), vaan aina on joku Matti Nykänen tahi Reijo Taipale taikka kuka kulloinkin kiilannu ohi; nytkin pöydällä monesko MN lienee ja Kari Tapio.
   Huomannet että täällä itäisessä risukossa korkeampaa kulttuuria harrastetaan kuin siellä.

   ps
   anna tulla vaan ylilyöntejä, niitähän minäkin rivien välissä = joriskoon muut asiaa muualla! ;)

   Poista
  5. Mie halluun osallistua kirjallisuuskeskusteluun oheisella linkillä, joka toivottavasti näkyy.

   https://www.hs.fi/viivijawagner/

   Poista
  6. ej

   kirjat juomatelineenä! No johan!
   Kuvittelepa jos juomatelineen takia kirjottasit niitä. Eikö helepompia tapoja ja lasinasettamispaikkoja löytys pilivin pimmein, vaikka ne huopatossut! ;)

   Kirjakeskusteluunhan voip sitäpaitsi männä paikan päälle, näinä päivinä Muikku-salissa: http://www.ukri.net/?p=3451

   Poista
  7. Huopatossut voiskin vetästä jalakaan Muikku-saliin männessä. Taskisen Arssikin tuli vanahoilla päivillään talojesa harjannostajaisiin aina uamutossuissa.

   Elä aliarvosta meikän kirjoja, kyllä ne hyvin kelepaavat kaljatölökin alustaksi. Testattu on. Karjalainenkin aikoinaan otsikoi Luomuhumala -kirjani esittelyn: Luomuhumalassa kirjoitettua.

   Poista
  8. ej

   etpä tarvii hävetä: kirjahyllytavaraa, näkysällä ovat, eikä missään aitanhyllyllä. Heidenstaminkin sieltä pelastin pois:
   http://hikkaj.blogspot.com/2020/08/von-heidenstam.html

   Poista