Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 23. heinäkuuta 2019

Rajakävely

Kompastellen
- vai mikä sen pyhiinvaelluksen nimi siellä Pohjois-Espanjassa. Täällä meillä Pohjois-Karjalassa se kulkee Rajakävelynä. Vähän lyhyempänäkin: alle puolen peninkulman. Siellä lie jopa sata.


Mennä huijellaan sunnuntaina puolta päivää rajapylväitä hipoen Venäjän ja Suomen välistä rajaa jonossa kuin ne porsaat ja ihmetellään eikö tuolla ketään näy, no tuolla vasemmalla Vennään puolella:

Tällä puolen täällä takana on avaraa viljeltyä maisemaa aivan rajapolkuun saakka. Heillä nuilla tuolla ei tunnu tarvetta olevan viljellä maata näin tarkasti: saa metittyä rauhassa. Eivät olis tainneet pahemmin kärsiä, vaikka Karjala-kauppa olisi toteutunut Jeltsinin aikoina ...


Aurinko porottaa; mikä ei mennä viipotellessa ja ootellessa josko se karhu ja hirvi kohdattaisiin, edes jompikumpi. Taikka venäläinen edes. Vaan autiota on ja väljää. Heinäinen polku muuttuu liukkaiksi pitkospuiksi, noustaan mäelle yhä pylväitä hipoen ja matalaa piikkilanka-aitaa. Olisipa harvinaisen helppo vaihtaa maata, kiemurrella kulkiessaan.

- Kävelkää suurinpiirtein samoja jälkiä, niin ei rajakoira erehdy sitten nuuskinnassa, palauttaa reipas rajavartija aatokset realismiin.

Dronekin on noussut ilmaan, joten joutavan jälille ei toinna yrittääkään.
Parempi pysyä
kil-
tis-
ti
ruodussa.
 
 
Eikähän tuossa kauan mene niin jo linja päättyy jokeen ja jätämme rajan,


käännymme
jyrkästi
oikealle,

 
 
 
 
 
 
 
ylitämme Jänisjoen riippusiltaa
pitkin
ja palaamme kävellen lähtöpaikalle,
mistä rajamiehet olivat kuljettaneet 
kolme tuntia sitten
vaeltajat autoillaan rajatolpille.

 
PS
Kerrankin oli saatu ohittaa tämä taulu reagoimatta - viis veisaamatta!

KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

4 kommenttia:

 1. Ihme kun vielä järjestävät noita rajakävelyjä pitäjäpäivillä. Muutoin on tiukentunut niin, etteivät isoisät pääse käymään rajavyöhykkeellä entisillä viljelyksillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   on noissa oma viehätyksensä: olla melekein kylyki kiinni naapurin paalua! Vaan mikä siinä sitten on: kohta jo hurrautettiin autolla saman rajan yli bentsiinin perästä - eikä tuntunut missään.

   Nuinko tiukassa on Suomennii puolella rajavyöhykkeelle pääsy! Venäjän Värtsiläänhän ei pääse kun luvan perästä, jossa on pyöreä leima.
   Joku kerto edellisenä iltana kuullensa Venäjän Värtsilästä komeaa yhessälaulantaa, vissiin niillä siellä omat skansseninsa oli menossa - vai oisivatko karhuja karkotelleet.

   Poista
 2. Ohhoh, enpä ole tiennytkään, että tuollaisia on järjestetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mvc

   ja kaiken hyvän lisäksi ilmaisia olivat - nyt voi olla koko touhu seis.

   Poista