Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

torstai 18. heinäkuuta 2019

Hojo Hojo!

kolme Turusta

Heikki, ja Matti ja Teppo.  Heikki suonut nimen koko pytingille, missä ikätoverit yhä jaksoivat innoittaa satoja ikätovereita - ja keskellä viikkoa:
 - Nyt käsiä yhteen!
Ja silleen.

Ihmepatuja että jaksavat - täydessä kesäflunssassa vielä! Nytkin toinen kahden buranan voimin, toinen vellonen neljän! Kaksi tuntia täyttä työtä, tosin vartin huilin kera. Ties monesko Kissankulta kielellä - monettakohan kertaa?
La la la la lai la lai lai lai la laa
La lai la lai la laa
La la la la lai la lai lai lai la laa
La lai la lai la laa
                                      sanat Matti Ruohonen

Vaan
Näin se kesäloma toimii, kun oikean kohtaa ...

Keskiviikkona keskellä keskikesän viikkoa Hojo Hojon parkkipaikalta ei tahdo iltayhdeksältä enää tilaa löytyä, vaikka laania riittää. Kummallista. Kaks seitenkymppistä heppua on saanut väen taas vyörymään, ikäluokkansa liikkeelle ja Pöytä täyteen kuplivaa juomaa ... Noh noh, eipäs liioitella: kahvia ja pullaa vain. Autolla kun ollaan sadan kilsan päästä, hämärä kotimatka vielä edessä.

Harvinaisen aikaisin nykymittareilla ovat veljekset lavalle nousseet: iltakymmeneltä jo.

Matti ilmoittaa:
- Tämä on viimeinen keikka täällä. Mutta Areena-kiertue vielä edessä. Jäähyväiset!  -  Pienellä kesävarauksella.
- Silloin ei enää flunssa vaivaa! ilahtuu Teppo.
- Jos ei olla jo letkussa! toppuuttelee Matti.
Itseironia on heidän valttinsa. Myös lauluissa, musiikissa sitä on kun kaivaa. Eivätkä sanatkaan yksitoikkoisen tylsiä ole jos haluaa kaivella ja tönkiä. Ja jos ei joku halua, niin mikä ettei: ottakoon tosissaan. Kyllä ne oikean tunteen pystyvät meille haalarihakkaraisille välittämään, vaikkeivät nirppanokat uskoisikaan. Kunhan tuhahtelevat.

Vaan jätetään veljekset kiertueelleen. Jätetään eläkeukot, lavalle potkiutumaan. Mattihan vasta syyskuussa täyttää 70, sen sijaan aikarajan ylittäneellä Tepolla taskussa jo eläkeläiskortti, Matilla vain veikkauskortti. Molemmat kortit silti mukavia:
- Kun niillä saa etuja! iloitsevat ja iloittelevat.

Sen sijaan:
me, joille tuo kaikki yllä oleva on löysää hepreaa, palatkaamme kirjallisuuden pariin ja Hojo Hojon historiaan.
Kyllä-kyllä, sieltä Heikki Turusen Kekkosen kehumasta Simpauttajasta koko tanssilavan nimi juontuu:

"Heikki Turunen vastasikin Virvan yhteydenottoihin ja kuultuaan Virvan suunnitelmista ja pyynnöstä tulla kummisedäksi tanssilavalle, vastasi Heikki näin: ”Jos joku hullu tänä päivänä tässä eu-suomessa vielä uuden tanssilavan maaseudulle rakentaa, niin Heikki ei sano ei. Mutta minulla on yksi ehto. Avajaisissa on esiinnyttävä Reijo Taipale. Yhden poikkeuksen kuitenkin sallin; jos Reijo Taipaleella on kaksi metriä multaa päällä, silloin käy Kari Tapio.”Ei kommentteja:

Lähetä kommentti