Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 2. marraskuuta 2017

Kyky lukea kaunokirjallisuutta

Ilmassa on vaaninut uhka... Jo pitemmän aikaa... Vieläkö kykenen... Uskallanko enää irrottaa jalat maasta...

Tuommoista kummaa karavaania kulkee ohimojen ohi.
Ja puristan realistisia kirjoja entistä tiukemmin hyppysissä. Dokumentteja toisensa jälkeen luen, tällä hetkellä melkein pelkästään urheilijoista ja urheilusta: Havuja Perkele!, Urheilun nousuja ja laskuja, Urheilun selviytyjät - Tositarinoita tulosten takaa, Urheilun kipupisteet ...

Onko kyky lukea kunnon kirjallisuutta, kaunokirjallisuutta, sitä ihteään, kadoksissa, mennyttä kalua? Ihan pelottaa jos niin on. Ikäkö tekee sen, ettei jaksa jalkojaan, so. henkeään, enää ilmoille heittää?
Realismin peikkoko ilkkumassa, ettetkö ukontottero ole älyämässä matkasi määrää?
Vai mikä tässä mättää, ettei Kafka enää kiinnosta, Kilpi vedä? Päätaloko myrkytti leijailun?

Tilapäistä tämän täytyy olla! - tämä mielikuvituksen invalidisoituminen? Vaje.

Ja onkin:
Grantasta valitsen parhaan palan ja pääsen San Juliánin piispan tykö, juuri sinne kaunokirjallisuuden ytimeen, belgialaisen Bernard Quirinyn kirjoittaman novellin tummahkoon miljööseen. Tämä on tätä, tämmöistä kirjallisuuden pitää olla: kummallista! Toden ja epätoden yhtymäkohtaa. Kyllä me siivoojan kanssa toden totta ihmettelemme piispan huonetta siivotessamme, miksi yksinasuvalla miehellä on kaksi vuodetta huoneen eri laidalla ja miksi joskus molemmat vuoteet aamusiivouksessa joudumme petaamaan. Ei, ei kyseessä ole piispan yöllisistä nais- tahi miesseikkailuista, vaan kaksikehoisesta ...

Enpä paljasta enempää; josko joku teistä innostuisi lukemaan, testaamaan lukukykynsä, miten sujuu kaunokirjallisuuden lukeminen - paremminko kuin Kekkoselta rokkenrolli.

 hiihdot 15/40 km = 6h
*** myös
 

12 kommenttia:

 1. Kyllä se ilmeisesti on totta, että vanhemmiten kyky lukea kummallisia kirjoja heikkenee. Ite oon yrittänyt kompensoija tätä kirjoittelemalla kummallisia tarinoita. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   siun tarinat on sentään muanläheisiä koreine kuvineen pottuun verrattuna!

   Poista
  2. Tässä iässä on ainakin helpompi jo kirjoitella vaikka sun mitä, kun ei oo itsekontrolli aina kaakattamassa.

   Poista
 2. Kun Luakkosesta kerran puhutaan, niin sattuneesta syystä kehotan Hikkajta tutustumaan noihin talousohjeisiin. https://lataamo.akuankka.fi/testit/suhde-ensilanttiin-testi Lisäkannustimena on mahdollisuus voittaa viikoittainen kylttyyrijulkaisu, jota sopii lukea ilman SARVia ja hampaita.

  JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jv
   Kiität jo antamastani sijoitusvihjeestä.
   ( http://www.piksu.net/artikkeli/hulluja-nuo-roomalaiset )
   Hyvä! Hyvä!

   Ja tässä ankkatestin tulos:

   #Hessu

   "Huihai! Hessu Hopon tavoin heittäydyt mieluummin riippukeinuun ihastelemaan pilvien lipumista taivaalla kuin miettisit rahaa.

   Jos totta puhutaan, olet mieluummin ilman rahan aiheuttamaa stressiä kuin kieriskelisit kolikoissa. Mikäli eteesi sattuisikin osumaan kaukaisen sukulaisen perintönä jättämä setelinippu, lahjoittaisit senkin mieluummin hyväntekeväisyyteen. Olet innokas tavaroiden kierrättäjä ja ostat uutta vasta kun vanha menee lopullisesti rikki."

   Poista
 3. Miulla oli sama yhteen aikaan, vain puolielämäkerralliset kelpasivat.

  Grantaa olen jo silmäillyt, piispatarina vetää. Yleensä puhutaan monipersoonista, mutta Quiriny on kääntänyt tilanteen toistappäin.

  Aku Ankka testin tulos:

  "Matti on tuttu vieras kukkarossasi, aivan kuten Aku Ankallakin.

  Luonteesi ei taida oikein sopia pitkän tähtäimen sijoituksiin, vaan näkisit mieluusti tuloksia heti ja nyt. Panostat sinnikkäästi lottokuponkeihin, mutta mikäli todennäköisyyksiin on luottaminen, kannattaa ehkä laatia myös varasuunnitelma. Olisikohan kenties joku lähisukulainen varoissaan?"

  En ole siis ihan niin huithapeli kuin sinä hikkaj! Mutta sinähän oletkin vasta eläkkeelle päässeen kuherruskuukausivaiheessa, johon kuuluu täysi huolettomuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toivottavasti te molemmat sentään osallistuitte arvontaan kuten minä. Ja kuten Hikkaj arvaa, oma tulokseni oli tietty tämä:

   "Olet rahankäyttäjänä Roope-sedän veroinen!

   Raha ei ole sinulle pelkkää kylmää käteistä, vaan suhtaudut siihen tunteella. Ehkä siksi setelin liihottaminen lompakostasi vaikkapa kaupan kassalle tuntuukin sinusta toisinaan ahdistavalle. Ensilanttisi on sinulla edelleen tallessa ja mietit joka ikisen sijoituksesi tarkkaan."

   Poista
  2. MM + JV
   että opettajissakin joka lähtöön!
   JV:kin on opettaja, vaikka sittemmin vieraantunut kirjailija ja miljonääri. (vaan onhan Ponssen toim.johtajakin opettaja ja miljonääri)

   Aku-arvontaan on osallistuttu, josko sitä kautta pörssin sala-ukset aukeaisivat.

   Poista
 4. Sijoituksista puheenollen tein taannoin mielestäni sellaisen, kun ostin kierrätyskaupasta ratiapaijjan parilla eurolla. Pysyy ajan tasalla muotiasioissakin.

  http://erkkijormanainen.blogspot.fi/2017/11/passinpokkimat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   vaan ei oo Erkin venäläisten huopatöppösten voittanutta!
   (joista kaivattais taas linkkiä, kiitos)

   Poista
  2. Malta mieles, malta mieles, just laitoin erääseen ylihuomiseen juttuun näkösälle, kun kaivelin talavivarusteita. Pysykee kanavalla.

   Poista