Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Synnytystuskissa - kuka kätilöksi?

'Rakennustyömaan arkea' on valmis. Esiin työntyminen kaikkien nähtäviksi enää edessä.
Kuka kätilöksi?
  • WSOY  25.4.57 - Anna Kerttu Wiik: - EI. 
  • Otava  3.6.1957 - Jyri Schreck: - EI.
  • Tammi  31.10 -57  - Kalevi Sorsa: - EI.
Vielä kokeilematta Jyväskylän Gummerus, josta 12.11.1957 mm.:
'Olemme saaneet käsikirjoituksenne Rakennustyömaan arkea ja ilmoitamme sitä koskevista toimenpiteistä aikanaan.' ... V. Rekola.

Kalle Päätalo, tapansa mukaan, on paiskinut hullun lailla töitä esikoisromaaninsa eteen syksyn ja talven kuluessa: puolille öin arki-iltaisin rakennuksilta palattuaan sekä viikonloput läpeensä.

Nyt siis yli puolentuhannen sivun kirjamurikka olisi valmis.

Esikuvana on ollut Jack Londonin romaani Martin Eden ja käytännön oppaana Mika Waltarin Aiotko kirjailijaksi?, jonka Kalle osaa ulkoa, osannut jo nuoruudesta saakka, koska kirjailijaksitulopalo syttyi jo penskana. Isä-Hermannin vihaama mölläri oli saatava aikaan oman käden kautta.

Suurkustantajien esilukijat tekevät nyt elämänsä virheen, kun kukin vuorollaan sanoutuu irti kätilön tehtävästä. No, Anna Kertusta taisi tulla Katson toimittaja, Jyristä vähän myyty runoilija. Kalevista sentään pääministeri. Mutta mites ystävämme Rölli tuumailikaan: "Pääministerillä on varmaan iso pää." Ja vähänkö najua? Ettei vaan siellä kansakunnan ylipäättäjänä olisi sitten tehnyt yhtä näköalattomia taloudellisia virhearviointeja!

Vielä jää Kallelle vuodeksi hiottavaa - ja lukijalle pätkä luettavaa Iijoki-sarjan Hyvästi, Iijokea - ennen kuin esikoinen putkahtaa maailmaan järin toisella nimellä:

 
*** myösEi kommentteja:

Lähetä kommentti