Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kiertolaisia

- Nyt se ralli taas alako! oli pakko myöntää sormilleen, jotka laskivat päiviä edellisestä, kesän ensimmäisestä: ma, su, la. - Kolome päivää sitten Räty P.!

Toinenhan tämä vasta.

Vaan soma on katsella kauniissa kesäillassa kun ihminen ihmistä näyttelee. Eivätkä kolkon kesänalun jälkeen itikatkaan kiusaa, eli voi yhtyä maarianvaaralaisten brosyyrikiitoksiin:

 KIITOKSET
Paikalle saapumatta jättäneet itikat, paarmat ja ampiaiset ja Suomalainen iltamahenki ja kyläilmiö. Kaikki toimintaamme tukeneet ja meiningissä mukana olleet.
Ja sitten kun vielä noin taitavat tekijät sen tekevät, sen ihmisen näyttelemisen - tuon monimuotoisen epelin. Siinä tosiaan saa pohtia, kuka se hullu on. Saattajatko vai Elmeri, poliisiko vai saarnaaja? Ruusu-neito ei nyt ainakaan!
Entä jospa me, riveillä istujat? Sen takia just, kun on kerta lähetty tämmöstä katsomaan. Aapelia, joka muina miehinä kirjuttelee:
"Kun nousemme katsomaan itseämme vähänkin kauempaa, vaikkapa vain ylitsemme liipottavan variksen silmin, näemme sinne tänne omituisesti sinkoilevan Olennon, jonka päämäärää ja tarkoitusta on vaikea edes arvailla."
Kiertueaikataulu

Ruusu on tuossa vasemmalla, Ana Rummukainen, Elmeri, hoitoon vietävä, keskellä, Vilippus Rummukainen ja alinna Selema, joka polliisina oli näkemisen arvonen. Poliisi näet hyppi pillin mukaan, ihan samalla lailla mitä käärme käärmeenkesyttäjän siellä Intioissa.
Ja sitten arvosanat, leijonat ja lampaat iltalehtien malliin:
  • Vilippus 9, Lempisenä 10. (Tero Sarkkinen)
  • Selma Rummukainen 8, poliisi 10, sanankuulija 9 (Sanna Kärkkäinen)
  • Kaisa Rummukainen 8, Ruusu, hevonen, sanankuulija 9 (Liisa Hytti)
  • Elmeri ja Nestori 8 (Sakari Saikkonen)
  • Valtteri Haliseva ei kun Ana Rummukainen 8 (Valtteri Haliseva)
Ohjaajan oivalluksille (Juhani Joensuu) sekä taustavoimille ja Erkki Räsäsen lauluille myös aplodit.
Taitavia, taitavia ammattilaisia, olisivat pärjänneet jo 1500-luvulla, jolloin kiertävät näyttelijäseurueet shakepearioitaan esittivät, ja kiertueissa kautta aikain.
Mukavaa perinteen elvytystä tämä kun: lääkäri tulee sairaan luo - eikä potilas terveyskeskukseen. Palvelu pelaa.
Tietysti rokottavat lipuista vähän enemmän kuin amatöörikesäteatterilaiset, niin kuin pitääkin: eivät ole mitään valenäyttelijöitä, vaan ihka oikeita - taso maksaa. Ja kannattaa maksaa.

ps
Ovat  pahukset aina niin ranttuja tuon kuvauskieltonsa kanssa, niin pistetääs historia kiertämään:
Kiertävää teatteria
*** myös

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti