Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 25. heinäkuuta 2017

Älä tuplaunta nää!

Kummallista.

Unessa näytti tuplaunen

Näin unissani unta! Näin unta että näin unta unennäkijästä joka näki omaa untaan. 
Ikään kuin ei yksi liveuni kerrallaan riittäisi!

Aika abstraktilla tasolla tässä mennään - tai sitten tämä tietää lopullista puuta heinää pään täytteeksi.

Tai jospa sitten Unennäyttäjä luottaa Unennäkijän moniulotteiseen ymmärryskykyyn!
Vähän niin kuin koulutoimenjohtaja tässä selitti kymmenennen päällekkäisen vakavan sairauden saatuaan: - Jumala luottaa minuun, jotta kyllä se Vesku tämänkin vielä kestää.

Tapahtumien kulku:
Makaan vuoteellani. Asettelen Pietari 1917 -kirjan yöpöydälle; Lenin on juuri saapunut Pietarin Suomen asemalle vallankumousta tekemään.
Valon poisnapsautuksen jälkeen kopeloin että molemmat, Lempi1 ja Lempi2, ovat  kellallaan vieressä. Nukahdan. Pian alkaa näytös: Aluksi näyttää ihan niitä tavallisia eli ne katolta lipeämiset, puusta putoamiset, autokolarit yms.
Sitten sukelletaankin syvemmille vesille, siihen tuplauneen eli unessa uneen.

Unennäkijä, minä, katselee unta unennäkijästä, joka on näkemässä unta portin avautumisesta: taivaan tai helvetin, jommankumman. Joku ääni - kukkuva kello? portin narahdus? - herättää juuri siinä vaiheessa unennäkijän porttiunestaan, emmekä kumpikaan pääse tuon unennäkijän keskeytyneen unen kautta kurkistamaan taivaaseen tai helvettiin ennen aikojaan, vaan jäämme unessa tahoillemme harmittelemaan tapahtunutta.
Toisaalta mitä tuota harmittelemaan: onhan tässä dantet luettu - vaan unessako sen kuitenkaan älysi!

Kun aamu herättää, niin on siinä selvittämistä näille vieressä nukkuville unikavereille komplisoitua ja kerroksellista unennäköä kahdella levelillä, että näin unta unennäkijästä joka näki unta taiv...

Ykkönen pyörittelee päätänsä, kakkonen häntäänsä heilauttaa.

Eivät selvästikään ole pysyneet kärryillä, vähääkään matkaa.
Mites siellä?

*** myös

2 kommenttia: