Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Kaiken takana on

Pekka,
Räty ja hänen 'orkesterinsa'!
Ja Pielisjoki.

Joensuusta kymppi kohti pohjoista, käännös Uurossa oikealle, sitten parikymppää jumalattoman pitkiä suoria, kunnes oikealle ja junaradan ali, taas jyrkästi oikealle, ja eteen avautuu harjun selältä mitä kaunein jokimaisema, eikä heti tahdo tunnistaa liikenteenohjaajaa järjestysmiehen liivit yllä. Vaan sitten kun autosta pois pääsee niin johan rähäkkä alkaa. Pekka ottaa vastaan mummelijonoa lippuluukun edustalla ja kahmaisee karhunhalaukseen; mukava välitön meno päällä.
Siitä näyttelijämaineen mukana tuomasta lirin päähän nousemisesta ei tietoakaan: sanoo myöhemmin jotta 'jo Pöystin Lasse karisteli sen lirityksen aikonnaan pois'.

- Eiköhän piisaa pelkkä kädenpuristus, ehdottelen varovasti kun vuoro tulee.
Riittää.

Näytelmän jälkeen, sen Kaiken takana on nainen, kyselen, jotta Mistäs oot koonnu näin mainion näyttelijäkaartin?, vaikka aavistelenkin jotta mistä. Eli osin Niittylahden opiston näyttelijälinjalta. Oli käynyt katsomassa saman näytelmän toissa vuonna, löytänyt muutaman lahjakkuuden. Tätä näytelmää varmaan: Opettajan kesäloma.
- Sieltä löytyy lahjakkuuksia niin kuin tuo Hirven Mari ja Nousiais-Heikki.

Todella!
Ei puhu Pekka paksuja.

Ja mikä pehmeä ääni Eino Hapon nahkoihin asettuneella Juuso Vesterisellä! Anopillinen räväkkyys Anne Mari Jokisella! Nuori energia on kypsymässä uomiinsa.
Hyvässä opissa ovat täällä kaikki, koko konkkaronkka.


Muuta vikaa ollut kuin Rätyjen tyhjiin kulunut akku kännykässä, kun päivän soittelun jälkeen ei yhteyttä saanut eikä voinut tiedustella, onko sitä näytöstä vai ei.
Nyt sekin vika on korjattu ja akut ladattu, joten ei muuta kuin ponkaiskasette sinne Enon kesäteatteriin Matin & Tepon muunneltuun musameininkiin Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion käsiksen siivin.

Olavi

*** myös

2 kommenttia:

 1. Arvoisa kryptisten viestien hikkaj

  Pitkään mietin, että mikähän se on se varsinainen asia, mikä nuin kiertoilmaisuin nykyisen ajatusrikosvalvomoajan Suomessa pitää kryptata.

  Sitten hoksasin, jotta Risikkohan se, ja sen pakkosyöttämä sähkölamautinsysteemi, ns. sähköinen resepti.

  Ennenvanhaan riitti, että oli tutkinnot suorittanut, niin sai lääkäri reseptin kirjoittaa, jos tarvetta ilmeni.

  Sitten Nainen Kaiken Takana rupesi miettimään, jottei tämä tämmöinen käy.
  Jokin haitake pitää olla.

  Nykyjään pittääkin sitte liäkärlöillä olla semmonen sähkönen haitta-aste, ennenko saavatten risettilöitä tarvihtevillen kiriottaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   Oiskohan Risikon pitäny pitää sähkötupakan mittanen tauko ennnen noin tylyä päätöstä???

   Muuten:
   kryptinen ilmaisu antaa tilaa monenlaiselle oikealle tulkinnalle. Siksikin sitä viljellään mielellään tällä potulla.
   - Kaikki oikein! pääsee moni huudahtamaan. (jos nyt meistä kahdesta moneksi :))

   Suorat sanomiset voi tehdä suusanallisesti. Pääsee kielikin suussa laklattelemaan ja toimittamaan kielen virkaansa.

   Poista