Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 17. marraskuuta 2016

II B – Yliopiston sokkeloissa

sivu II B

"Tää talo (yliopisto) on aikamoisen arvotuksellinen. Ei tiejä mitä täältä löytyykään vielä! Yks päivä viikolla löysin kuppilan ja öylisä päivänä ruokalan. Kävin opinto-ohjaajan juttusillakin. Mukava mies, ei siinä mittään. Anto pari opasvihkosta, joista meikällä ei ollu haisuakaan. Kyllä kait nää opiskeluhommat kevääseen mennessä alkavat valjeta. Sano se opinto-ohjaaja, jotta olis pitäny käyvä ilmottautumasa kirjallisuustieteen laitoksella. No mistäs semmottia olisin tienny. Öns viikolla yritän.


Kyllä on orpoa: ei yhtään tuttavata. Korjus näyttää olevan Aviisin toimituksessa. Mutta öylen törmäsin kaveriin, jota tuskin olisin uskonunna tapaavani täällä. Tarjosin pojallen kahveet. Ja jututin, jotta olisin saanunna vähän tietoloita, jotta mitenkä sitä oikein näissä ympyröissä pyöritään."1-2-3-4-5-6-7-8-9

11 kommenttia:

 1. Yo-Reijo-poika, joka ei yksin ollut käynyt lukiokaupunki Joensuuta kauempana, paitsi lähivaruskunnassa eli Kontiorannassa armeijan, on ns. aika ölöllä yötä ja ypöyksin Tampereen opiskelukiemuroissa. Onneksi sentään katto pään päällä.

  Totta totisesti 'akatemian ovista ei menty pusakan napit auki; päinvastoin oudoin ajatuksin', niin kuin tässä vastikään asiaa puntaroimme.
  Siinä sai assistentille jos toisellekin, jos uskalsi, hönkäistä: "Mie tulen mualta, mitähän miun pitäis tehhä???"

  Toista vallan oli JKK:n opevalmistuksessa: muutama sata opiskelijaa sekä tohtoreita, lehtoreita vain jokunen, sinututtuja melkein jokainen. Kotoista, mutta silti outoa.

  VastaaPoista
 2. Korjus oli senkin avviisin toimituksessa, josta sain töitä. Opiskeluaikeet muuttuivat pitkän linjan opiskeluksi, joka oli mielenkiintoista mutta vaikeeta. Lehti oli niin köyhä, ettei ollut varaa ostaa Rolleiflexiin valotusmittaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   tuo Reijon mainihtema Korjus ol sen Jaakon poika Tapio, meijjän luokkakaverija, jos kokoomukselaisesta suap tuommosta luokittelluu käyttää, anteeksi.

   Nythän niillon varaa mikäli omistaja ruahtii sijottaa. Kuka ja ketkä lie sillon aikonaan olleet lehen pääomistajia?

   Poista
  2. Omistuspohja oli silloin melko laaja, paljon yksittäisiä ihmisiä, esmes teijjän sukua. Oisko Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ollut suurimpia Rauma-Repolan ja kokoomuksen ohella.

   Silloin ei ollut kyse niinkään omistajista, vaan toimituksen rahakukkaron vahtina olleesta toimituspäälliköstä, jolla oli takapiruna konttoripäällikkö, Luakkosten lanko. Lopun ikääni ihmettelen, miksi esimerkiksi kuivamustekyniä ja muistiinpanolehtiä piti kerjäämällä kerjätä, eikä sittenkään aina saanut. Jos omin päin osti paikallisesta kaupasta, nousi hirmuinen mekkala. Eikä sieltä saanut oikein selityksiä tilanteelle, pahan nimen sai palkakseen, jos meni kyselemään.

   Poista
  3. EJ
   Tiukassapa on työssä välttämättömät vehkeet olleet! Aattelepa jos TVH:lla ei ois lapioa kankea saanut ja ois tietä pitänyt silitellä...

   Aaltosen Kostin muistan nimeltä, oisko sen poikakin jatkanu päällikköpaikoilla.

   Poista
 3. Hyvä Tampere-ihmettelijäkatras

  Siitä Tampereen yliopiston päärakennuksesta, lättänästä rumiluksesta, muistan ite Tampereella 1970-luvulla jo asuneena sanotun, että piti kuulemma suunnitella minkämoinen nimikyltti pitäs siihen evustalle laittaa.

  Voittajaehdotus oli tiettävästi " EI OLE HUOLTOASEMA " ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   sitäkö on oltu tamperelaisiakin jossain vaiheessa!
   Sittenpä seuraa kysymys: Ilves vai Tappara? (muist. Ilves kuuluu olevan rahavaikeuksissa, uhkaa sarjasta sulkeminen)

   Tuon yliopiston kuvaa on etiskelty kirjotusen kohteen kanssa huonoin tuloksin.

   Poista
 4. Arvoisa muutosmyötärintainen hikkaj

  No vot ! Meikä on muttanut niin monta kertaa, ettei ilman pientä miettimistä hetikään muistu mieleen; no Helsingissä jo lukion ja opiskelun takia kuudessa eri kämpässä, ja oikeat muutot päälle: kymmenen kertaa yhteensä ennen Vaasaan muuttoa, puolet ennen opintoja ja puolet sen jälkeen. Mutta Vaasassapa vasta kerran.
  Tampereella tuli eleltyä noin jokseenkin 28 vuotta !
  Jääkiekkoa en kertaakaan oo katsomassa käynyt, mutta ne Ippara ja Talves kuulostavat kyllä tutuilta.

  Ja on tuo ei-ole-huoltoasemakin tullut ohimennen monesti nähtyä, vaikkei siellä tokikaan oo tullut opiskeltua. Sisälläkin oon toki käynyt, kun olivat Kaupunginorkan konsertit siellä ennen Tampere-talon rakentamista Sorsapuistoon.

  Jos kuvaa kaipaat, niin mee sinne halkoliiteriisi, kaiva esiin pätkä niitä vanhoja betonilautoja, sahaa puolimetrinen pätkä siinä ITE-pukissa ja toinen samanmoinen kaponen rimanpätkä, paa ne ristiin, ja kas, siinä on aito Tampereen yliopiston pienoismalli.
  Asetat tekeleen pitkällensä ojanpenkalle.
  Siitä sitten otat kännykällä kuvan, ja paat pottuusi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   sittenhän yliopisto olis täydentämässä / tyhjentämässä (?) Paratiisia!
   En ruojaa ota riesaksein: kaiken maailman tutkijoita ja tiedemiehiä vilistelemässä kartanolla - EEi!
   Ja rumentamassa marraskuista maisemaa.

   Juolahti tuosta viimeisimmästä muutostasi mieleen että ootpa joutunu ojasta allikkoon, mitä muistelen miten isännöintiä yksikössäsi harjoitetaan hyvine siskoineen ja veljineen.

   Poista
 5. Arvoisa Sisko ja sen veli -näköradio-ohjelmamuistelija hikkaj

  No meilläpä tämä Hyvä Sisko - draamakomedia saanee arvoisensa päätöksen, jahka kerkiää.
  Saatanpa siitä aikanaan jotakin vielä kertoakin.

  Vaasan yliopisto puolestaan tekee piilokorruption esiintymisestä Suomessa jonniinmoista selvitystä, ja taannoin kyseli ihmisiltä kokemuksia oikeen netissä.
  No, pakkohan sinne oli faktat iskeä pöytään.
  Ehkä joskus lehessä kertovat, mitä ovat selville saaneet ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   sille sisarelle vois olla paikallaan rullaatirullaati-rangaistus: vaikkapa kolomen vuoden yhtämittainen pakkoajelu ja -hytkyttely Wasalandian laitteisssa - missä ne sitten lienevätkin nykyisin. Jokin lentävä matto ois hyvä puistatusmuistutus.

   Poista