Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 27. syyskuuta 2014

Lukukierteessä

Romantschuk Tarjoineen on nyt luettu ja kuopattu ihmetysten kera: miten etäällä maalaiselämästä nuokin ovat. Ihmisiä kirjassa ovat vain poliitikot, niistäkin vain maailmanluokkaa olevat ynnä muu näkyvä, mieluimmin kuninkaallinen, väki. Romantschukille tavallinen ihminen on Norjan prinssi joka hyppää lentokoneesta tavalliseen Osloon vievään bussiin.
Yhtään tavan tallaajaa kirjassa ei tavata!

No eivät ne, totta puhuen, kiinnostaisikaan. Mutta silti malliksi olisi pitänyt ottaa joku tavis. Vaikka muistuttihan Jyväskylästä pressan kabinettiin poimittu Pirjo Viitanen tavallaan keskivertopihtiputaanmummoa, maakunnan väkeä.

Mannisen faksausinto Jäätteenmäelle ja Halosen kipakkuus jäivät päällimmäisinä mieleen:
 - Takki päälle koska Penallakin on! kuului presidentin käsky seurueen miehille helteisellä torilla.
On aika siirtyä toiseen naiseen, toisenlaiseen naiseen.
Oikeasti lyövään naiseen, ei vain suulla pieksävään.
Pistetään lukuhaarukkaan Euroopan mestarinyrkkeilijä Eva Wahlström ja katellaan miten hän paukuttelee, ruoskii itseään ja vastustajiaan kirjassa Rajoilla. Melkoinen sairaskertomus näyttäisi olevan käsillä, hengenlähtö lähellä keuhkoveritulppineen kaikkineen.

Kiinnostava ristiriitatyyppi, jota olen hanakasti seuraillut. Edellinen  Evan kirja, Homma hanskassa, jäi tosin kesken lukemisen hassun syyn takia: ylen pieni präntti! ;)
Nyt näyttäisi teksti luettavammalta.

Kustantajakin kiinnostaa: SKS. Eikös ne niitä Kalevaloita sun muita semmoisia kuivia vain ...

 
ps
ja kolmas nainen, oma, senkun kantaa postista uutta kirjaa, nyt vaihteeksi kirjoja äijältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti