Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Jostakin syystä

Olen ihastunut tähän, alempaan, tauluun.

 
Tuossa yllä se on vähän kokonaisempana, toki vinossa, ja siinä mielessä huonompana ettei takana, vaikka kuinka napsauttaisi kuvaa suuremmaksi, näy niitä ihania Pietarin taloja, jotka Fontankankin kanavaa reunustavat.

Tai:
Se mikään taulu ole, vaan sillan kaide, sillan kaiteen osa. Vihertävä olisi oikea väri, mutta harmaanakin kelvollinen.
Siinä Pietarin rautaiset pimut Nevski prospektin liikennettä tarkkailevat.

On polvistuttava maahan, jalkakäytävälle, jotta niitä voi lähestyä ja edes tämän tasoisen kuvan saa napatuksi. Naisten edessä polvistuminen on vaikeaa - ei ei siksi! herra siunatkoon!- vaan koska tuhannet ihmiset ovat koko ajan tallaamassa prospektia pitkin ja kävelemässä ylitsesi.

Silta on kuuluisa Anitškovin silta, sen toki tiedän; ja kaikki kyllä huomaavat sen Peter Clodt von Jürgensburgin hakkaamat hevospatsaat, mutta vasta kotona saan tietää että muutkin kynämiehet, heh!, ovat sen kaiteet huomanneet, WP:
"As well as its four famous horse sculptures (1849–50), the bridge has some of the most celebrated ornate iron railings in Saint Petersburg. The structure is mentioned in the works of Pushkin, Gogol, and Dostoevsky." 
Olen otettu.
Näinköhän sittenkin minussa, pikkugogolissa, on estetiikan tajua, esteettistä elämyksellisyyttä yhä ripaus jäljellä.

Naistenpäivän kunniaksi myös vielä jykevämpi, mutta vähemmän siro otos noista ihanista kaitei  naisista.
Onnittelen.
t.
http://www.city.fi/profiilit/hikkaj
 
Jäljellä   H484 km, KK210 s

4 kommenttia:

  1. KR
    suosittelen, vaikka kuin kirveleis, tuota kaupuntia Sinulle, joka harmoniaa halajat. Löydät sen tämän kaupungin disharmoniasta.

    Atmosfär!
    History!
    Kaikki läsnä. Koko ajan.
    Mikä kummallinen kauneus!

    Ja se kaikki näkyvä ja näkymätön kuona tarvitaan kuorrutukseksi, löytäjälle kaaputettavaksi.

    nimim. 'lontoot ja parriisit nähnyt, nykitkin'

    VastaaPoista
  2. KR
    Hyvä hyvä!

    Vaan aattelepa: mie jo kolmesti viime pääsiäisestä laskien - ja aina ni_in paljon uutta vanhaa.
    Tunnelmapaloja kuvin tai sanoin nii_in paljon; vaikka tuo toissakertaiselta: http://www.city.fi/blogit/hikkaj/nevskin+kulmilla+notkumassa+ii/124907

    VastaaPoista