Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 3. maaliskuuta 2023

Ilmalämpöpumppu

- selvää säästöä?


Laskeskelen tässä lueskelun ohessa, mitä maksaa asuminen eli lukemisen* mahdollistava valo ja lämpö omakotitalossa.

Ilmalämpöpumppu ollut nyt käytössä 5 kuukautta. Asennuspäivä 28.9.2022

Hankintahinta asennuksineen 2200 €


Räknäilyjä:
harmaat pylväät: kulutus vuosi takaperinKulutus 
loka- joulukuu      3049   (2021 6964)  =  -3915  kWh
tammi-helmikuu   3085   (2022  5535) =  -2450  kWhSäästö

Sähkönkulutus on vähentynyt 
viidessä kuukaudessa 

6000 kWh = n. 700 €
       Ilmalämpöpumppu kuitannut siis jo kolmanneksen hinnastaan.

Muuta:
+ Antaa lämpöä ihmeen paljon pakkasillakin, -15 C asteeseen nikottelematta.
-  Vettä sylkee aimo annoksen, puroksi asti.


Muttei, tietysti, pelkkää hyvää, 
jottei jotain PAHAA - Pah!

*
esim.
Iltapihti pirtin päälle
Kirjavinkeissä
🏂 hiihdot  10+11 km 527 km /€ = 85 h

11 kommenttia:

 1. Hieno homma!
  Meille laitettiin ilmalämpöpumppu kerrostaloasuntoon vuonna 2019 viilennyksen vuoksi. Lämmitys on hoidettu muutoin, eli meillä tämä vain kuluttaa, mutta en antaisi pois, enkä halua koskaan muuttaa asuntoon, jossa tätä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   meillä ei pahemmin viilennystä tarvita: hirret eristävät kesänlämmön aika mukavasti; tosin tämän pumpun voi nyt kääntää tarvittaessa viilennyksen puolelle.

   Jännää puuhaa asuminen Pohjolassa, kaikenkaikkiaan, jonkun korkeamman voimakäden väännellessä maailman lämpönuppia. ;)

   Poista
 2. Täällä toinen tyytyväinen ilmalämpöpumpun käyttäjä. Asumma paritalossa, ja melkein jokainen yhtiömme osakas on värkin tupaansa asennuttanut. Meille aurinko paistaa ikkunoista, ja kesäisin voi tuvassa olla jopa liki 30 astetta lämmintä, silloin tarvitaan jäähdytystäkin, ainakin ennen nukkumaan menoa.
  Kertakaikkisen etevä keksintö on tämä ilmalämpöpumppu.
  Nykynen olluna vuoskymmenen verran, sähkäri käyvessään vainteli, että uusiminen alakaa olla esissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   näin talavella tuntuu jotenkin kaukaiselta ajatus, jotta pitäs huoneita viilentää, vaan totta tuo on kun mietin pojanperreen kaupunkiasumista heinäkuulla.

   Meillä tiälä mualla voipi männä keittiöstä talon alle kellariin asuksimaan jos oikein alakaa kuumottaa...

   Poista
 3. Kiitos kun jaoit hieman näitä lukemia. Meillä on ilmalämpöpumppu mietinnässä. Uskon, että kyllä se meillä maksaa itsensä takaisin. Nyt olisi haaveena saada se jo ennen kesää, että voisi käyttää myös viilennykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytä vaan vapaasti hyödyksesi noita lukemia bisneksessä. :)

   Poista
 4. Olemme myös pohtineet eri viilennystapoja taloomme. Ilmalämpöpumppu vaikuttaa meille sopivimmalta vaihtoehdolta. Kiitos tekemistäsi laskelmistasi ja muista tärkeistä huomioistasi. https://www.akihalme.fi/lampopumput

  VastaaPoista
 5. Kiitos tarkoista laskelmista. Meillä on saneeraaminen edessä ja pohdimme lämmitysratkaisuja. Olet siis sitä mieltä että ilmalämpöpumppu on ehdottoman kannattava ratkaisu? Meilläkään ei ole talon varjoisan sijainnin vuoksi paljon viilennykselle tarvetta, mutta edullinen lämmittäminen on myös tärkeää. Kiitos tästä. https://www.spkylmahuolto.fi/lampopumppujen-myynti-ja-asennus/

  VastaaPoista
 6. Olemme myös harkinneet lattialämmityksen asentamista mökin piharakennukseen, mutta myös muita lämmitysratkaisuja. Kiitos hyvästä laskelmasta ilmalämpöpumpun kustannuksista. Täytyykin selvitellä tarkemmin, mikä olisi paras lämmitysratkaisu. https://www.lvimix.fi/lampopumput-ja-kylmatyot

  VastaaPoista
 7. Meillä on ilmalämpöpumpun osto harkinnassa ja tässä kokemuksia käyn läpi. Ainakin kokemasi perusteella voisi olla, että hankinta maksaa itsensä takaisin alle kolmessa vuodessa. Kiitos kulutustilastoista. Taidetaanpa lähteä kaupoille pika puoliin.

  VastaaPoista
 8. Me olemme harkinneet ilmavesilämpöpumppua tai ilmalämpöpumppua, mutta olemme myös miettineen, kuinka usein täytyy tehdä huoltotyöt ilmavesilämpöpumpulle. Kiitos hyvistä laskelmista, vaikka ilmavesilämpöpumpulle ne täytyykin laskea eri tavalla. Hyvä tietää, että ilmalämpöpumppu tuottaa hyvin lämpöä vielä – 15 asteessakin. https://www.tjj-tekniikka.com/ilma-vesilampopumppu

  VastaaPoista