Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

lauantai 18. helmikuuta 2023

Hurmetta Kajjaanissa


300 km 
3h 30 min

Suuntaansa. 

Näytelmän nähdäksemme. Kannattaako? Ja jos, niin missä mielessä?
Ainakin 
Juha Hurmeen Hullu Tampereen Telakalla oli vaivansa väärtti muinoin, vaan
kuis nyt
Making of Lea Kajjaanissa, missä Hurmetta tähän malliin:

- Making of Lea on hulvaton farssikomedia siitä, kun ensimmäistä suomenkielistä näytelmää tekemään ruvettiin. Esityksen valmistumista vaikeuttaa teatteriseurueen täydellinen rahattomuus, kirjailija Aleksis Kiven yhä paheneva viinanhimo, kriitikoiden pyhä viha ja se, ettei pääosan esittäjä osaa lainkaan suomea – eikä juuri kukaan muukaan!

Marjatta ei näy tykänneen, ei ainakaan riehaantuneen moisesta, vaikka Hurme suosikki onkin: kielen sekamelska.

Sittenpähän tuon näkee; oli niillä aikoinaan ainakin Saravatin hiekkaa kohtuullinen katsottava ja etenkin tämä Anna Karenina säväytti pitkämatkalaisia. Vaikka eniten säväytti ja karmaisi avantouinnin MM-kisarupeama hyytävän tuulen riepotellessa osallistujia, meistäkin toista ihan sääliksi kävi, siis sitä joka osallistui naisten sarjaan.

Ja on tässä matkassa ainakin yksi iso plussa: tapaapahan oman tyttärensä. 😍👧👴👵


Kirjavinkeissä

🏂 hiihdot  16 km 401 km/€ = 65 h

4 kommenttia:

 1. Juha hurmeen komedia Europaeus Kansallistettaerissa oli todella hyvä, ja olin odottanut jotain samanlaista.
  Mutta nyt kun aikaa on kulunut, niin voin sanoa, että kyllä Lean näytelmäksi tekeminenkin ja sen ympärillä pyörinyt sirkus jätti jälkiajatuksia. Olisin toivonut, että toteutuksessa olisi keskitytty enemmän kieliasiaan ja luokkaeroihin ja jätetty toistuvat, halvat naurattamisyritykset yrittämättä.
  Kiva kuulla, mitä tykkäsit ja hyvä, että teatterireisuun liittyy muutakin. Minullakin oli teatteria tärkeämpänä ystävän tapaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   Nimenomaan jälkiajatuksia jää Hurmeen teksteistä ja toiminnasta.
   Absurdifarssimielessä asettauduin jo valmiiksi näytelmän pähkähulluuteen, joten ... no katsos tulosta seuraavasta: https://hikkaj.blogspot.com/2023/02/se-lea.html

   Poista
 2. En ole Hurmeen teatterituotoksia nähnyt, vaan Nyljetyt ajatukset suuresti nauttien luin - eikä menny kauaakaan. Niemeä ja Suomea tavailin jo kauemmin.
  Satuin myös viime suvena samalle pyhiinvaellukselle Hurmeen kanssa, tosin eri päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   siellä Lapissahan Hurmeella on ollut muutamana kesänä teatteritunturiprojekti käynnissä. Niissä lienet tietämättäsi ollut!
   Ei sattunut nyt talvinäytöstä silmiisi? :)

   Poista