Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

perjantai 24. helmikuuta 2023

Marginaalissa on hyvä olla

Orfiset laulut

Tunnen Läheisen Miehen, LM, jolla on tapana työntää nokkansa sinne mistä suuri yleisö ei piittaa. Ei tule kuuloonkaan, että hän lukisi niitä suosikkiromaaneja, joita kirjablogistit hikuna lukevat (Kinnunen / Hotakainen yms.); katsoisi niitä ohjelmia joita muut katsovat (Putous, Sohvaperunat yms.); menisi tilaisuuksiin minne monet halajavat. Niin ja Kanariansaaria mieluummin Hyytsaari.
Marginaalit viehättävät.

Sama se on musiikin suhteen.

Eipä siis ihme jos mitä kummallisempia kiinnostavia löytöjä löytää LM näppeihinsä, kuten korviinsa nyt nämä Orfiset laulut V ja VI:

Orfiset laulut V - Orfiset laulut VI
Kannet: Arsi Keva
Helmilevyt
Aikansa kuunneltuaan ja epäuskoisena/-toivoisena päätänsä pyöriteltyään Läheinen Mies päätti ottaa tarkemmin selvää, tarkempaan tutkailuun: että mitä hittoa!

Laulajan täytyy olla laitapuolen kulkija: niin epätoivoisesti hän kitkutteli Kuudennen pääorfisia, jossa Kharon kuljettaa ruuhkaisella vuotavalla rämälautallaan obolit kielen alla manalaan vietäviä ihmissieluja - siinä ei auta orfiset laulutkaan, kun lautturi työtään suorittaa.

- Ken on tuo laulaja, laitapuolen? innostuu Läheinen Mies etsimään vastausta. 
Ja hämmästys on suur': 
Ei mikään laitapuoli vaan teologian kandidaatti Savonlinnasta, kolmen lapsen isä, ortodoksiksi kääntynyt jne.

Niin lukee LM HS:sta, kuvankin näkee ja pistää Kuudennesta kutosraidan uudelleen pyörimään. 
- Vähän kuin hihaan huudeltuja, hihan himmentävää joikuilua, vilahtaa ohimennen Läheisen Miehen mielen vieressä, mutta oitis huomaa kehnon vertauksen. 

Marginaaliin jäänyt rikasta sielunmaisemaa vaeltava esittäjä: Joose Keskitalo, s,1982. Omia sanoituksia omiin sävellyksiin, eivät mistään Eeva-Liisa Mannerin Orfisista lauluista kopsattuja. Omaa persoonallista laulantaa The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeen säestämänä.

LM tuntee sympatiaa: JK:ssa potentiaalia vaikka muille jakaa, suuremmillekin estradeille. Mutta taas toinen mutta, tenä, mikä selviää Orfisten laulujen Viidennestä, 
Varjoista nousee laulu:

"Parempi on pysytellä sivukujilla
välttäen ruuhkaista valtatietä
vaikene kova ääninen melu
varjoista nousee hiljainen laulu
--
Olen kulkenut varaston läpi
josta laulut tulevat
kuullut varjossa hiljaisen laulun
vain harvat sitä kuulivat
vain harvat sitä kuulivat"

- Marginaalista löytyy aina helmi, niin nytkin, vakuuttuu ihastuksissaan Läheinen Mies.

Kirjavinkeissä

🏂 hiihdot  12 km 454 km/€ = 74 h

2 kommenttia:

 1. Marginaaleista löytää mielenkiintoisia asioita, näin valtavirran tallaajakin. Sillä erotuksella etten kato telekkarista kuin uutiset ja sään, vaaliväittelytkin saa puolestani olla.
  Valtavirtaa viimeksikin lueskelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   joo, kuuluu kansalaisvelvollisuuksiin katsoa tahi kuunnella uutiset per päivä.
   Hesarista tilasin enää HS-Viikon, oikeastaan senkin Auliksen ristikon takia.

   Poista