Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 14. helmikuuta 2023

Konnan koukkuja


Kuuntelee, katselee Vanha Konna maailmamenoa ja tuota alla sohvalla lukevaa ikivanhaa Ikitorsoa, vaikka umpiunessa näyttäisi VK ylähyllyllä myllykaverinsa kanssa makoilevan. Myllykään ei pyöri, rauhallista siis, toisin kuin maailmalla.
 
Murahteleepa omia kommenttejakin sekaan kuunnellessaan huoneen ääniä, jotka tällä haavaa välähtelevät toisen huoneen televisiosta. 

Areena

 - Heh, ulkoavaruudesta vielä! No johan olisi ollutkin suomettunut selitys jenkeillä!


Areena
- Zetalaiset nyt jo Ukrainan lasten kimpussa! Venäläistävät ja leirittävät adoptiokuntoon. 
- Vaan kuunnelkaas, kuinka sopivaan saumaan sattuukin tuon tuossa alla sohvalla makaavan lukuhetki:

"Eräs perhe 'sieppasi' Natalia Saveljevan lastenkodista - hänen vanhempansa oli pidätetty - ja adoptoi hänet pitääkseen hänet piikanaan. Näin tyttö joutui eroon sisarestaan eikä löytänyt tätä enää koskaan."

"Lapsille oli opetettu, että heidän vanhempansa ovat 'kansanvihollisia', jotka eivät ansaitse rakkautta eivätkä kiintymystä. Heitä oli erityisesti teroitettu kieltäytymään lähtemästä, 'jos äitinne tulee teitä hakemaan', eivätkä he enää halunneet elää vanhempiensa kanssa.
 
"[kulakkien orpolasten kodissa] Lapset nukkuvat lattialla, eikä heillä ole tarpeeksi jalkineita. Joskus ei saada vettä moneen päivään. Ruoka on huonoa; veden ja perunoidenlisäksi he eivät saa muuta ateriaa. Lautasia ja kulhoja ei ole, he syövät kauhoista. Sataaneljääkymmentä kohti on yksi kuppi, eikä lusikoita ole tarpeeksi; he syövät vuorotellen tai sormin. Valoja ei ole, vain yksi lamppu koko talossa, eikä siihen ole öljyä."

- Toivottavasti nyt kuppeja riittää näille kodeistaan ryöstetyille lapsosille. Tosin kuin silloin Gulagin vankileiriaikoina.
Siltala 2022

- Kaikkea se muuten kehtaa tuo Torsontollukka lukea! väheksyneekö vai paheksuneeko vai kehuneeko Vanha Konna, asettautuu joka tapauksessa taas torkkuasentoon. 
Kirjavinkeissä
viimeksi
Mart Sander: Naisten sota - Rouva Kukkin tytöt 2

🏂 hiihdot  5+10+10+12 km 372 km/€ = 61 h

4 kommenttia:

 1. Meillä on tämä satu Koivu ja tähti isonvihan aikana Venäjälle kaapattujen matkasta kotiin. Näyttää olevan itänaapurimme tapana ryöstää lapsia. Toinen yhtä petomainen sotatapa heillä on omien sotilaiden käsittely "lihana", jolla ei ole mitään väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm

   Putin nauttien leikkii koko maailmalla, siis meillä kaikilla elävillä, mellastaa kuin hiekkalaatikossa vahvin.
   Eikä kukaan voi mitään.

   Poista
  2. Kun olin lukenut Tolkienin sormus-trilogian, ihmettelin sen mustavalkoisuutta. Sauron oli täydellisen paha, ja örkit olivat sen lisäksi ruman näköisiä. Tällä hetkellä tuntuu siltä kuin koko rajantakainen Mordor on juuri saman lainen kuin Tolkienin kirjoissa. Ehkä joskus, sodan jälkeen - mikäli se menee edes jotenkin hyvin - löydämme mustuudesta jonkinlaisia sävyjäkin. Tai sitten ei, pessimisti pelkää.

   Poista
  3. KR

   Nato on nyt jumalamme - uskopa siihen!

   Poista