Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 4. huhtikuuta 2022

Ei pahitteeksi ole

näinä aikoina sodan liepeillä viivähtää 

tutkia hetki 
keittiön hirsiseinän informatiotaulusta


piiltäjän piiltämää ajatonta tietoa neljännesvuosisadan takaa. 

***

20 ja 22 tai 22 ja 20.
Siinä RAIKUILUN vuoden 2022 tarkennettu, toki vain ohjeellinen, tavumääräsääntö; joskus voi, saa
ja pitää lipsahtaakin.
(Raiku-runous, myös tusina-runoudeksikin kutsuttu, on perussuomalaista prepostelurunoutta. Uusiutuva ja ajassa pysyvä runoilu sisältää pääasiassa kulumassa olevan vuoden ilmituoman tavumäärän - joskus tosin tarpeen vaatiessa jopa puolensataa tavua, mikä on ehdoton katto ja takaraja - joko useisiin riveihin ripoteltuina tahi yhden rivin pötkynä pudoteltuna.)


omat KIRJA-ARVOSTELUT Kirjavinkeissä
hiihtelyt: -3°C 10+10 km  980 km/€  155 h

2 kommenttia:

 1. Piiltäjän havainto on osuva ja kaikkina aikoina tosi.

  Kotiin on ihmisen mieli usein. Ajatellaanpa vaikka vuosia 1944-45. Liittolainen takinkäännöstä suivautuneena pisti muutamankin torpan tuhkaksi pohjoisessa, mutta kotiin ne useimmat palasivat, ja aloittelivat uutta elämää saunoissa tai maakuopissa. Idässä ei oikein ollut kotiin menemistä, että piti monen laittaa uusi - tunsin sellaisia ihmisiä jonkin verran.

  Jonkinlaisessa käännekohdassa tässä ollaan. Mihin päin maailma käännähtää, sitä tässä penkin reunasta kiinni pidelleen katsellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   ja tästä rajalle lintuna lentäen alle puolen sadan!
   Nyrkin etäisyydellä siis.
   Saas nähä, koska vastustaja nousee samaan kehään...

   Poista