Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Välttämätön kirjasuositus

eilisen Punainen nälkä kirjan veroinen - ajankohtainen


Nobelistin kirja elämästä Putinin alamaisena

Tutustu: Kirjavinkit

Mitä kertoisi valkovenäläinen kirjailija Svetlana Aleksandrovna Aleksijevitš nyt, kun kymmenen vuotta sitten kertoi jo läpeensä pahasta?

Kirjavinkeissä
Lisä+ ]
+2°C  10 km 766 km/€ 122 h

8 kommenttia:

 1. Kiinnostava kirja. Minulla on ollut jo vuosien ajan hyllyssäni Aleksijevitšin kirja Tšernobylistä nousee rukous. Nyt sodan alettua aloin vihdoin lukea sitä, mutta se jäi kesken ainakin toistaiseksi. Viime aikojen ydinpelottelujen jälkeen se on erityisen raskasta luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kirjis

   nämä ovat paitsi raskaita niin myös turhan paksuja kirjoja selviteltäviksi meille länsimaalasille, so. kiireisille, ihmisille. Ne kun eivät putoa kuin Putouksen sketsit itsestään olohuoneen nurkkaan. Joutuu näkemään vaivaa, muttei onneksi turhaa.

   Jokusen vuodessa näitä nielaisee, mikä hyvä sekin.
   Ja näinä huonoina, synkkinä aikoina ovat paikallaan historian kulun ymmärtämiseksi, huomaamiseksi, ettei mitään uutta auringon alla. Aina lopulta on pahasta päästy elämänkulussa eteenpäin.

   Onneksi monimuotoinen kirjallisuus puhkoo reittejä tästä kuplasta väljemmille vesille.

   Poista
 2. Olen lukenut Aleksijevitšilta vain tuon edellä mainitun, yhteisökirjaksi tms kutsutun moniäänisen teoksen "Tšernobylistä nousee rukous".
  Nyt on lainassa toimittaja Kalle Kniivilän jouhevasti kirjoittama "Putinin pahin vihollinen, Aleksei Navalnyin tarina", mutta en meinaa jaksaa tarttua siihenkään. Paras varmaan lähteä virkistymään aurinkoon suksilla, kuten jo olen vähän lupaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM
   Pannaan Putinin päälle hetkeksi rasti; annetaan noiden olla, raskaiden, ja pyyhältäkäämme aurinkoon hyvällä omalla tunnolla!
   Hetkenkin unohdus helpottaa ja lataa akkujamme.

   Poista
 3. Mie täällä veispuukissa peukutan. En oo ennää kovin kaukana kilometreissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ej

   no hyvä kuulla, mie jo luulin vaikka mitä siusta. ;)
   Tuu pois sieltä joutavasta ja ala 'lokittaa'.

   Poista
 4. Mielenkiintoista luettavaa olisi kyllä. Vähin tiesinkin jo niistä Stalinin "kulakkivainoista". Onpa tuon jynkän viiksiniekan suuhun semmoinenkin lause laitettu, että yhden kuolema on tragedia, miljoonien kuolema on tilastomerkintä.
  Kaiken tämän ulkopuolella ajattelen ihmislajin kummallisuutta. Se sallii jonkin laisensa olla niin kaikkivaltias, että ihan arvovaltakysymyksen vuoksi hän voi pommittaa historiallisesti arvokkaita kaupunkeja soraläjiksi, tapattaa sotilaitten lisäksi naisia ja lapsia.
  Sieraimissa haisee jo maailmanpalon savu. On niin toisintoa 1930- luvun lopusta, että oikein mieltä kääntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   eikö sputnik-Putininkin olisi mukavampi tämmöisenä kauniin valoisana päivänä kerätä suksineuvot liiterin seinältä ja suunnata järvenjäille aurinkoon kuin bunkkerissaan laskeskella, että montakohan tänään tapattaisi!

   Myös tuon ven.ort.kirkon pääkirilin sietäs järvellä käydä tuulettumassa, helmojaan leyhyttelemässä =

   https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/venajan-ortodoksikirkon-patriarkka-kirill-onnitteli-putinia-isanmaan-puolustamisesta-tutkijan-mukaan-patriarkka-myotailee-putinin-puhetapaa-

   Paavilla sentään kanttia:

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paavilta-poikkeuksellinen-arahdys-ja-viesti-putinille-lopeta-tama-joukkomurha/8377910#gs.trdcol

   Poista