Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

tiistai 29. maaliskuuta 2022

Passi

Katos vaan: Huonompia puoliaan alkaa vilautella tuo aina leppoisamielinen ystävämme Onni Eläkeläisemme
Ei kai ihmekään, kukapa meistä, kun olemme viettäneet elämäämme koronakurimuksessa ja Ukrainan sotaa seuraillen. Ilon hetket ovat nyhdettävissä.

Onnikin, tuo rauhanpiippu ja leppoisan elämän esimerkki, on alkanut pullikoida ja pullistella, mikä eilisiltapäivänä ilmeni mitä kummallisimmalla tavalla; hän näet tarttui kaukosäätimeen ja tilata pamautti televiissioonsa kanavapaketin ärähdellen:
 
"No perhana ettenkö minäkin!"

Heittäytyen sitten puolustelemaan: "Onhan tämä nyt sentään vähän jalostetumpaa kuin sota, pyssyjen sijasta käsissä mailat aseina, eikähän kukaan kuole, haavoittuvatkin vai lievästi, minkä nyt joskus saavat aivotärähdyksen ja luistimen viiltoja lihaksiinsa, nyrkistä naamaan ja päälle vähän suunsoittoa jota myös ##tuiluksi kutsutaan..."

Noilla puolustuksilla varustettuna istahti Onni E sitten illan tullen televiissionsa ääreen Liigapassi etutaskussaan.
Liigapassilla näet näkee kaikki suomalaisen jääkiekkosodan loppuselvittelyt aina Kanada-maljan nostoon saakka. Se mitä Kanada-maljan nostaminen tarkoittaa, se selviää tietämättömille kuukauden sisällä, jolloin tämä jääkiekkoliigasota varmuudella loppuu ja päästään nauttimaan sodanjatkoista oikein MM-tasolla Tampereella. Siis oikein kuultu; Suomessa käydään tämän lajin globaali jatko- ja loppusota toukokuussa.

Kolmesta matsista Onni valitsi itäsuomalaisten hegemoniaottelun: Jukurit - KooKoo. Mikkeli vastaan Kouvola -otallus. Olli Jokinen oli saapunut jo syksyllä oikeasta Lännestä piiskaamaan mikkelinpoikia kaukalonherroiksi. 

"Eikös Mikkelistä ole kotoisin nämä pankkiherratkin, se Liikanen ja nyt tämä resitenttisuosikki Rehn? Toinen supliikkimies. Tältä toiselta taho sana irrota,  ei  sit ten  mil lään,  nyhtäen  ja  vakaata  harkintaa  näy tel len  Manua  matkien ..."

No niin, siinä sitä taas mennään ja pähkäillään, Onnin päässä! Ja se sitten siinä siitä matsista. 
Onni oli päästänyt ajatuksensa leijailemaan, eikä ottelun seuraamisesta tahtonut tuon taivaallisempaa tulla, ei vaikka huoneen ja huoneiston täytti mahdoton pauhu, mökä ja meteli, jota selostaja - joku Hiijappi - suustaan päästeli. Kylmän viileästi Onni napsautti korvansa lukkoon ja antoi aatostensa liikkuilla omissa kerroksissaan pitkin Paratiisia.
 
Ja ennen kuin kello löi iltayhdeksän, olikin kaikki ohi, ajatukset ja ottelut. 

Me löydämme Onnin kuukahtaneena, voipuneena ja mitä onnellisimmin ilmein vetämässä hirrenpätkiä istumalinnassaan.
Peittelemme hänet ja hiipsimme vaivihkaa häiritsemästä onnellisen miehen unta.
Niin me teemme. 
Varmistamme vielä että liigapassi pysyy rypistymättömänä etutaskussa seuraavia matseja varten kohti tätä:
WP-kuva
Kirjavinkeissä

 -13°C  6+5+10  km  921 km/€  146 h

5 kommenttia:

 1. Pahheensa kullakin.
  Kuusikymppinen kanttori kuuntelee sallaa iskelmämussiikkia! Suoratoistosta tämän tästä 1960-luvun Detroitin autotyöläisille suunnattuja iskelmiä, esittäjänä Ronettes, Martha & the Vandellas, Marvin Gaye, Tammi Terrell... Uus pahe on ollut 70-luvun rokkilevyt, joita tul kakaranakin kuunneltua.
  Illalla sain Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset luettuna, hihitellen melkoisesti loppusivujen näytelmälle, jossa oli pelottavan hurmemaista absurdiutta, sieltä Volvo Amazonista tuttua jo.

  Että nauti veikkonen kiekosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   sitä kuapista tulla kömytään! :)
   Hurmeen ilikiää vielä mainita ja nuita ulukomuan nimiä, vaan sanoppa, jotta ex-mehtätyömies Taipale tahi Katri Helena.

   Onneks tuo lätkäongelma on tuon Onni Eläkeläisen; miula pasivistillä eli itelläni on vielä akkressiivisempi intohimo, se pitää kakasta seuraavassa potullisessa ulos, huomenna tahi yl. Jiäppä kuulolle.

   Poista
 2. Jos oikein muistan, niin Vironlahden mies oli kivityömies, vaan kyllä hän Satumaan niin komeasti lauloi, ettei siinä ole parsimista....

  VastaaPoista
 3. Mitama hulluja puhun, Miehikkälästähän Reijo ol!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   selevästi et oo kevyen alan kenkäsiä, liikut tässä vieraalla akentalla. :)

   Poista