Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Ukraina - toisinto vuodelta 2014

Eilisen eevan jälken toinen sankar'eeva odottaa lukemistaan

WSOY 2021

Merkel puhui Putinin kanssa 38 kertaa Venäjän Ukrainan-offensiivin aikana. Yhteys oli lähes päivittäistä.

"Mitä mieltä Merkel itse olikin - eikä ole liioiteltua puhua inhosta - hän ajatteli, että voisi keskustelemalla kenties saada Putinin palaamaan todellisuuteen."

 " - Merkel on niin vahvasti järki-ihminen, että uskoi Putinin jossain vaiheessa ymmärtävän, miksi hänen kantansa - toisen maan rajojen törkeä loukkaus - oli älytön vuoden 2014 maailmassa, sanoi kanslerin neuvottelutiimiin kuulunut Wolfgang Ischinger."

Fyysikko, papin tytär Itä-Saksasta, Saksan liittokansleri Angela Merkel, s.1954, o.s. Kasner, onnistui osin tainnuttamaan tuolloin tuon Idän Villin. 
Mutta neuvotteluissa tarvittiin perusteellista paneutumista Putinin valheet todistaakseen, jopa niin, että Merkel saattoi todeta: 
"Taidan tuntea joka ainoan puun Donbassissa."

Kukahan onnistuisi nyt kevättalvella 2022?


Kirjavinkeissä

-2C 11+ 6 km 703 km/€ 113 h

6 kommenttia:

 1. Trump on ilmoittanut, että hän kielsi ja sanoi, että jos sää Vladi meet Ukrainaan, niin mää isken Moskovaan, eikä Putin mennyt. Hän sanoisi samat sanat Xi Jinpingille Hongkongin valtaamisen suunnittelusta. Niin yksinkertaista se on kun osaa!

  On ollut hauska lukea Macronin selostuksia puhelinkeskustelustaan Putinin kanssa. Macron suostuttelee kuin kouluampujaa, et kai sinä oikeasti usko, että siellä on natseja ja kato sinä jäät yksin, ja Putin vastaa kuin lukien paperista: "Operaatiomme on edennyt suunnitellusti..."

  Zelenskyi sanoi myös eräässä videossaan, että hän haluaisi keskustella kahden kesken Putinin kanssa lyhyen pöydän ääressä ja sanoa, että Ukraina ei halua mitään pahaa Venäjälle, turha pelätä ja menkää pois meidän maalta, kiitos.
  Pelkoonhan demokratiakauhuisen Putinin imperialismi perustuu, mutta millä sen torjuu? Ja onhan siihen pelkoon syytäkin. Oman kansan sisälläkin halutaan jo vapautta, ei vain rajojen ulkopuolella.
  En myöskään usko, että Kiina pysyy kauaa Venäjän rinnalla. Siellä lasketaan mihin ja kehen kannattaa liittoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MM

   jaksaskohan Angela vielä kerran paneutua pyydettäessä Rauhanenkeliksi?

   Poista
 2. Kyllähän tässä joku tarvittaisiin, joka pystyisi oksentamatta niljakkeen kohtaamaan. Äiskä (die Mutti) oli semmoinen. Myös meidän ulkoministerillä on sellaisia meriittejä jostakin päin maailmaa.

  Vaan eikös se Rumppi ollut vasta kampanjoimassa, kun ryssä Krimille meni, vai sanoko se sen sitten virassa ollessaan? Entä onko Joe unelias, niinkuin The Repuplican Uncivilized Moron President sanoi?

  Ei käy kyllä katteeksi poliitikkoja. Kun joutuvat tuommoista elukkaa porukassaan sietämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äej

   ei mahtas nykynen um Pekka pääpukarille kelevata: homolait on jyrkät naapurissa.

   Vaan entäpä sutki edeltäjä, kun niillois yhteinen sävel naapurin ulkoministerin kanssa: häähä laulel Uralin pihlajia Lavrovin kanssa jossain illanvietossa.
   Katopa tuolta: https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/yhden-miehen-enemmisto/

   Poista
  2. Mitenkä lienee, voit olla oikeassakin PH:n suhteen.
   Vaan on hän olluna pahemmissakin paikoissa, semmoisissa, missä moinen asia on kivittämisen väärti.
   Minä ajattelen, että onpa mitä lajia tahansa, niin taitava poliitikko ja diplomaatti.

   Poista
  3. äej

   eikös sitä sanota, jotta jos on oikein hyvä ja kunnon mies nin on 'putin mies'!

   Poista