Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Puheissa ihmisten kanssa

vähiin jääneet jos vierelläkulkijaa ei lasketa


Äänestysreissulla tulikin tämän vuoden kontaktienkat: 4 tapausta yhellä reissulla.👍😹
 1. Äänioikeudentarkastaja lasin takaa: "Tässä ois kynä ja lappu, palauta kynä, pitää allekirjoittaa vielä."
 2. Opi, se joka harmittelee kun pelimerkit tahtovat loppua ennen uutta urkkoa ja se jolla oli mulea ääni (pikkutytön pelokkeena ja tämäkös sen tähden ei aikoinaan rohjennut astua keittiöön, missä Opi putkitöitään teki), oli liimailemassa äänestyslappuaan kirjekuoreen. Kun nousi tuoliltaan, vaihdettiin paikkoja ja muutaman sanasen: "Sie jo hukkasit äänesi."
 3. Seppo lätkää leiman äänestyslappuun ja ojentaa kuoren liimattavaksi: "Mites hiihot?" "Vasta tultiin. Tuuli niin pirusti. Yhtä paljon kun sillon kun ne putos sillä pienkonneellaan jäälle." "Paljonko koossa?" "Kolome ja puolsataa, vasta."
 4. Ipon kautta koukkasin vastatuuleen potkurilla kyliltä pois - mikä myräkkä! Kahviteltiin ja ihmeteltiin kun olivat soittaneet jotta etkö tule rokotukselle. - Miehän kävin jo, sano sanoneensa. Oli vain jäänyt kirjaamatta kun olivat rupatelleet ummet ja lammet. Ummet ja lammet juteltiin mekin ja revontulista jotka ei kunnolla näy kun yötäpäivää räköttävät nuo kaupan valot.
Kotona tartuin Tarja Tuovisen Kenttäsairaala-romaaniin, ja nyt vasta myöhäsytytyksellä honasin, jotta tekijähän olisi ollut äänestettävissä eli on ehdokkaana näissä aluevaaleissa; Tuovisen Hermeksen siivet on kyllä hyvässä muistissa. 


Kirjavinkeissä
 
+1°C  8+11 km  370 km/€ 59 h

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?❤️


  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jas

   jään kärkkymään osuvampia haasteita, niin sitten: esim. vitosen hiihtoa. :)
   Teillä näkyy jyllänneen korona - joko helpottaa?

   Poista
 2. https://support.google.com/blogger/answer/187141?hl=fi&authuser#zippy=

  VastaaPoista
 3. Niin en tiedä, miten olet säätänyt kommentit noin vituralleen, mutta ei hyväksy edes kohtaa esikatselu, tutustus nyt linkkiin. Toki jos annat tunnarit, niin voinhan mä sen tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jvon

   taidan olla pian kuin tuo akateemikko Hannu M: kommentit vain sähköpostitse.
   Jospa silviisiin minustakin aikanaan kuoriutuu paikan vapautuessa seuraava taiteen akateemikko yhdentoista viisaan sakkiin! :)
   Suosittelisitko sit?

   https://www.taike.fi/fi/akateemikot

   pst
   Sain muuten juuri tänään hänen uusimman kirjansa = https://www.hannumakela.com/mutinoita/

   Poista