Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 7. maaliskuuta 2019

Kustannussopimus

Ei huoli liioin lehtiä lueskella, lukee lehtien sijasta blogeja: niissä elämänkirjoa nokko.
Meille jotka mielellään luemme, jostain kumman syystä, sanataidekulttuuriin liittyviä asioita, on se maailma keskitetysti tyrkyllä esim. täällä.
Ja johan lähtee elo liikkeelle kaikkine iloineen ja suruineen.
 
Jokin aika sitten luiskahdin seuraamaan tämmöisen 'hääräilijän' (= hänen itsensä määritelmä itsestään) kamppailua Addiktio-käsikirjoituksen kimpussa:
 
 
Pitkä on ollut prosessi ja vaivalloinenkin taival esikoiskirjailijaksi, kuten Päätalolla ikään ja kuten blogipötköstä luettavissa on:
 
Hämärässä Huhtikuun
 
Mutta katsopa vaan: Maali! Goal! Ja seitsemän tähteä!

Tuore tapaus. 
Hän, Huhtikuu, vielä nimetön, kuukautta ennen nimmariaan kirjoittaa:
"Nyt kävi näin. Addiktio siirtyy Otavan hoiviin. Sopimus tuli allekirjoitettua (näköjään) eilen, kun vuorokausi ehti tässä jo vaihtua. Ei tätä oikeastaan vielä tajua, luulen, että aamulla (tai iltapäivällä) kun herään, en hetkeen edes ---"
"Addiktion ensimmäisen raakaversion aloituksesta (aloitin kirjoittamisen 2013 keväällä) tähän päivään meni aika tasan 6 vuotta."
Jäämme odottamaan* addiktion laatua ja Addiktion ilmestymistä: jokohan syysmarkkinoille?
Lykkyä!
*😜 SARVin (Suomen arvostelijain liiton) jäsen 😝 

🏂 hiihdot 6+13 km / 601 km//€= 93 h
KIRJA-ARVOSTELUT
*** 
myös

8 kommenttia:

  1. Mutta eikö ole hienoa, että suunnilleen jokainen kansanedustaja kirjoituttaa muistelmansa poppareitten ja urheilijoitten jatkoksi tyyliin "Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin." https://www.is.fi/politiikka/art-2000006026277.html

    T. JV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. von

      eiköhän täältäkin taas pese: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/8b85ebc3-0008-4444-a315-528075c36f3f

      Poista
  2. Jokainen nuori kirjoittaja on mahollisuus kirjallisuuvelle, jotta se pysyisi mukana kilpailussa ihmisten ajankäytöstä. Oikotietä ei ole muilla kuin korkeintaan muutamilla julkkisten vesoilla, jotka rustaavat runoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ej

      nimenomaan näitä uusia nuoria kykyjä tarvitsee kirjallisuus pinnalla pysyäkseen - me emme niitä niinkään tarvitse: meillä on Dostojevskimme, Tostoimme ja Turusemme.

      Josko Otava saa tuosta Niinistön myynnistä pohjakassaa näille paremmille, vähemmän leviäville.

      Poista
    2. Elä helev... oon jo ajat sitten hylännyt tostojevskit ja heikkituruset, tolstoita en oo ees kunnolla alottanu. Nyt sitä tarvittas eevaturusia sun muita. Oli tuo ainoa nykykirjailija, joka muistu mieleen, en oo kyllä lukenut vielä. Eikös sen niminen kokoomuskansanedustaja ollut joskus täältä päin?

      Poista
    3. ej

      kuussatanen täyttyi jo äsken!
      Eeva Turunen oli kansanedustaja, ope muuten, näitä oikeella puolen kulukevia.

      Hyvä on aina pitää joku Tolstoi tahi Kilpi pöyvällä varalla jos alakaa oikein sinkeeltä ja sotkuselta nykykirjallisuus tuntua.
      Muuten luku on luiskahtamassa pitkälti elämäkertapuolelle.

      Poista
  3. Kiitoksia! Ei nyt sentään vielä syysmarkkinoille, kustannuskynnyksen ylitettyä käsikirjoituksia editoidaan enemmän tai vähemmän vielä kustannustoimittajan kanssa, vuoden kuluttua aikaisintaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin arvelinkin.

      https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/muistan-otavan-aika/

      Tuolla ihmettelin, miten pienestä - ja yhdestä! - ihmisestä voikin olla julkaisemiskelpoisuushyväksyntä kiinni:

      "Tavallaan Mäkelä määrittelee siis jo noin 24-vuotiaana Otavassa julkaistavan suomalaisen kaunokirjallisuuden linjan ja kirjailijavalikoiman. Melkoisen nuori sensori! Luulisi hirvittävän, ainakin meitä lukijoita: Kuinka moni hyvä on jäänyt valitsematta?"

      Lukasepa tuo Mäkelän 'Otavan aika', huomaat että tuurintynkääkin sinulle ettet ole joutunut siihen kolmanteen laatikkoon, jota eivät juuri vilkaisekaan. :)

      Poista