Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 26. huhtikuuta 2018

Eduskunta - Lintukotoko?

virtuaalikierros

Olen Rosilan Arkadianmäen Arkunkantajassa, äsh! eikun Kirstunvartijassa edennyt siihen pisteeseen kun puhemiehen vaalin voittaessaan Sauli Niinistö saa vain 89 ääntä Heinäluoman hääräillessä ja johtaessa keplottelua selän takana, kuten hänen tapansa näköjään melkein aina on.
Niinistö on vienyt kansanedustajilta säästösyistä etuja, ja nyt kansanedustajat kostavat.

Niinistö on myrtynyt mies, vetäytyy koppiinsa ja kieltäytyy kunniasta: ei ota vastaan puhemiehen tehtävää.  Heinäluoma, Ravi ja Kalli hälyttävät Tiitisen, melkoinen tuhlari ja turhanpäiten esilläistuja,  neuvottelemaan tilanteesta. Homma laukeaa kun Jacob Söderman menee syvästi loukkaantuneen Niinistön luokse; Jacobilla ja Saulilla on sama sarkastinen huumorintaju ja syvä kunnioitus toisiaan kohtaan. Homma hoituu ja Niinistö suostuu sittenkin valtakunnan kakkospestiin. Eletään vuotta 2010.

Jännittävää, vaikka päällisin puolin tuttua.

Että harmittaa sortua lukemaan, ihan innoissaan vieläpä, moista tekstiä ja unohtaa ja heittää syrjään kunnon kaunokirjallisuus! Ei taida paljon kehittää omaa psyykettä.  🙎

Mutta ei hätää: kirja tarjoaa myös Kafkaa. Sulo Suti Aittoniemen habituksessa!

Suti soittelee huuliharppua ja istua jököttää ahkerasti kaikissa eduskunnan istunnoissa, eroaa monista puolueista ja perustaa lopulta oman yhden miehen Alkiolaisen keskustaryhmän. Pitää Alkiolaisen keskustaryhmän ryhmäkokouksia - yksinään! Ilmoittaa viikoittaisista ryhmäkokouksista, toisten puolueiden tapaan, eduskunnan pääaulan ilmoitustaululla kellonaikoineen - itselleen! Valitsee kokousten puheenjohtajaksi, pöytäkirjan pitäjäksi ja pöytäkirjan tarkastajaksi Sulo Aittoniemen! Myös ääntenlaskija valitaan - ylikomisariot evp. Sulo Aittoniemi, tietenkin. Silloin tällöin kokouksissa kuullaan lakiasiantuntijaa - Sulo Aittoniemeä. jne. yms.

Tässäpä pulman edessä nyt seistä jökötän, enkä muuta voi, kunhan Rosilan kirja loppuu: Kaivaako Aittoniemen Sulon Alkiolaisen keskustaryhmän ryhmäkokouspöytäkirjat esille ja lukea niitä - vai josko vihdoinkin pääsisi taas takaisin kaunokirjallisuuteen?

Volteriin ja muihin perusjalkoihin on jo ikävä. Niin ja onhan Lehtosista yksi vielä jemmassa lukematta:  Hyvästijättö lintukodolle.
Olisiko vihdoin sen aika?

hiihdot 11 /967 km = 140 h

KIRJA-ARVOSTELUT 
*** myös

2 kommenttia:

 1. Arvoisa sutimiskommentaattori hikkaj

  Se on tuo evuskunta semmonen urheiluhenkinen instituutti.
  Monipuolista hengen- ja ruumiinkulttuuria harrastetaan, ja moniotteluja.

  Esmes taekwontoa ja kurkustakuristamista sekakaksinpelissä, ja vasta leivättömän pöyvvän ääressä tuomari ratkasee voittajan.

  Myös on purjehdusta ja vauhditonta loikkaa kaksottelussa, Rotenbergit kehäavustajina ja jäävittöminä douppingasiantuntijoina.

  Ja on kolmiloikkaa uppoavasta laivasta viimmeselle rannalle.
  Yks jo alotti. Muita on tulossa. Tiukka taisto eessä.

  Ja Suti aikoinaan yhisti huuliharppusoolon ja isojen varpaitten tallomisen.
  Mutta Manu näytti punasta korttia, ja Pekka Vennamo valkoista.
  Sitten siirtyi kolmiloikkaan. Askel osu lankulle. Hiekkakasassa lopputulema oli yksimielinen ja ainut riitelemätön oma evuskuntaryhmä.

  On nimittäin melko varmaa että kun Paavo Metusalem Väyrynen keäkuussa pyrkii omaan ryhmäänsä, niin siellä kyllä ristiriitoja syntyy ...

  Hjallis puolestaan ei vielä ees tiijjä mitä mieltä pitäs omassa loikkaryhmässään olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   saattaa ennustuksesi käydä toteen, jos Kärnä Paavoööe suo, että uusi Suti-ryhmä kaikkine yksinkokoontumisilmiöineen näkee päivänvalon ja reinkarnaation.

   Muutenkin oot asianytimessä: 3 kovan kavaltajan joukossa on eduskunnan urheilukerhon rahastonhoitaja, joka vuosittaisista avustusrahoista suurimman osan kääri omiin taskuihinsa ja eleli Thaimaassa, josta eukonkin itselleen hommasi.

   No, thaihieronta on tarpeen rasittuneille urheilulihaksille.
   Asiaan siis meni (hakkila).

   Poista