Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kierrettiin kirkko rivakasti

Se oli jälkijoukoissa melkoista haipakkata, ihan kuin armeijan marssilla jälkipäällä. Kiirettä piti jotta letkassa mukana pysyi. Siinä touhussa tuohuksista tuli sammui.
Ihan erilaista kuin olin luullut.

Kuu paistoi kokonaisena kuusien yläpuolelta ja väki vaelsi ympyrän lumikinosten suojassa. Heti puoliyön jälkeen. Sitten loppuikin kiire. Kirkon rapuille.
Jos olisi pakkasempi ja tuullut, olisi avotapulin kellonsoittajalla  saattanut olla holotna ja naruista vetämistä.

Oli siitä jo seitsemän vuotta edellisestä puoliyöpalvelusta ja ristisaatosta; monituntinen Pyhän Johannes Krysostomoksen liturgia sai jäädä seuraavaan kertaan ja syömingit Trapesassa. Oli lähdettävä yönselkään ajelemaan kotia kohti. Vaikka eihän tänne kummoinenkaan matka, sataakaan. Jonkinlainen tuttuus tässä miljöössä ja touhussa kuitenkin on säilynyt ihan lapsuuden ajoilta, jolloin kummitäti asui Karviossa ja pistäydyttiin venäjää posmentavia munkkivanhuksia ihmettelemässä.

Seitsemän vuotta edellisestä pääsiäiskäynnistä, vaikka tuntui ettei viittäkään. Siitäkin voi laskea että seitsemän kun kanssamatkaaja vierellä kertoi, jotta 'tulevan joulun alla tulee kaheksan vuotta Kuopion ohitusleikkauksesta ja sen jäläkeen kohta jo piäsiäisenä tiällä pistäyvyttiin'.

Josko seuraavan kerran seihtemän vuoden päästä jaksettas seistä koko aamuyön palaveluksen ja kiertää kirkko useampaan kertaan.


hiihdot 10 /732 km = 109 h
KIRJA-ARVOSTELUT 
*** myös

16 kommenttia:

 1. Arvoisa kiertolas-hikkaj

  Sitä voi ympyrää monenmoisella tavalla kiertää.

  On karhunkierroksia ja on piruetteja. Haminassa Isoa ympyrää.
  Jos tietää kiertoympyrän säteen, niin Sarpanevan Pi laskee kierretyn matkan.

  Jotkut sanoo, jotta vain hullut kiertää formuloilla ympyrää, ja vielä hullummat niitä katsoo.
  Jotkut juostajolkottaa urheilukentän sisärataa, vaikka ulkoradalla tulis enemmän himoittuja kilometrejä.

  Jotkut ulkomaankiertäjät kehuu kiertävänsä museot ja kirkot ... kaukaa.
  Niinpä ne saa niitä kilometrejä ...

  Kirkonkiertämiseen ei oo meikäläinen vielä sortunut.
  Aina on tullut oikaistua lähimmän oven kautta sisätiloihin. Kun on ollut pakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   entä nää avaruuteen jääneet maapallonkiertäjät komonautit ja taiko!

   Ja poliitikot: armottoman lahjakkaat kysymysten vastaamiskiertäjät!

   Puhumattakaan bisnesmiehistä: näistä paratiisisaarten veronkiertäjistä.

   Poista
 2. Ortodoksiset kirkonmeiningit ovat tehokkaita, koska vetoavat kaikkiin aisteihin ja moniin tarpeisiin - liikuntaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   aisteistahan tässä kysymys, tunteenvyörystä, vaikka vähemmillä kierroksilla ja liepakalla saisivat kirkonkierrot tehä - toisaalta sitä se ilosanoma ja riemuunratkeaminen tietättää!

   Poista
 3. Minä olin yöllä ja aamupäivällä Roomassa, virtuaalisesti. Ihailin vanhan symppispaavin sitkeyttä, kävelikin jo vaivalloisesti ja puhui hiljaisella äänellä. Sadan metrin päässä minusta kierrettiin myös kirkkoa, pienempää ja vanhempaa, mutta nukuin sen hetken ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KR

   moneskohan hetki tuolloin oli menossa?
   Minusta on niin kauniisti sanottu vaikkapa yhdeksännellä hetkellä. Tunti ilmaisuna on tyly.

   Poista
 4. Hyvä KR ynnä muut maailmanmatkaajat

  Eikös se olisi vaikea kiertääkin sitä Pietarinkirkkoa. Matkaa kertyy, ja ulkomaan kautta on mentävä, siis Italian.

  Nuo hikkajiin mainitsemat kosmoslaiset ja taikayötä Urjalassa viettäneet keskipakoisvoiman varassa Tellusta kiertävät tulevat työnsä ja vapaa-aikansa lomassa kiertäneeksi myös kyntteli-Valamon sun Pietarinkin kirkot. Kaukaa.

  Ja nuo symbooliset kiertoasiantuntijat, poliitikot ja bisnesmiehet, ne vois vaikka kiertää tahkoa. Jotta jotenkin isänmaataan palvelisivat !
  Kun kuiteskin on kirveille tiedossa töitä.

  Nuo paavit sun muut syntiasiantuntijat ovat kaksi tuhatta vuotta syntiä vastaan saarnanneet. Mutta mikä on tulos ?!
  Enemmän on syntisiä maailmassa kuin milloinkaan ennen !!

  Empiirisiin havaintoihini perustaen ehdotan, että tämä hintava kokeilu lopetettaisiin, ja testattaisiin vihdoin jotakin toisenlaista koejärjestelyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   van ottepa te liäkäritkii yrittäny terveitä jos sairaitakin parannella jo tuhansia vuosia, mutta - kysymysvastauslainaus ed. kommentista yhellä sananmuunnoksella:
   "Mutta mikä on tulos ?!
   Enemmän on sairaita maailmassa kuin milloinkaan ennen !!"

   Mitä me opimme:
   Usko ei saa loppua!

   Poista
  2. Arvoisa empirismiskeptikko hikkaj

   Sehän on niin, että jos joku vaikka Uuvven Suomen kommenttipalstalla sanoo jotenkin pahasti Putinista tai Venäjästä, niin eikös heti ilmesty trulli, vai mikä trolli lienee, joka inttää, jotta entäs USAssa, entäs USAssa ...

   Paavien sun muitten syntitaistelijoitten päämääränä on toisaalta

   1) täyttää maa

   ja toisaalta

   2) poistaa synti.

   Ongelma on siinä, että mitä täydempi maa, sitä lukuisammat ovat synnintekijät.

   Jos nykyinen ihmiskoe lopetettaisiin, ja siirryttäisiin koejärjestelyltään toisenmoiseen eksperimenttiin, niin voitaisiinhan esimerkiksi sallia syntisten nykyinen väestöosuus, mutta sen sijasta maan täyttöä supistettaisiin.
   Nettotulos olisi eittämättä nykyistä pienempi määrä syntisiä.

   Mitä tulee sairauksien hävittämiseen, niin siinäkin on semmoinen sisäinen rakenteellinen ongelma.

   Nykyään kun tervettä ihmistä riittävästi koneella tai laboratoriossa tutkii, niin eikös vaan lopulta löyvvy jokin sairaus !
   Mutta onneksi vakuutuslääkärit vielä taistelee tätä tautiekspansiota vastaan tekemällä sairaista terveitä.
   Ihan kirjoituspöyvvän äärellä.

   Ja sairaitten lukumäärä, se johtuu siitä maantäyttöjutusta, jota syntiasiantuntijat supportiivisesti edesauttavat.

   Mutta jospa siitä maantäytöstä lähdettäisiin tinkimään, ja vielä vakuutuslääkärit toimisivat konsultteina, niin eikös vähenisi niin synti kuin tautisuus !

   Poista
  3. Voksi, sir

   loppukappaleenne ehdotus on otettava Sipilän loppukauden hallitusohjelmaan! Taudit ja sairaudet häviäisivät tykkänään, ja syntitaakka siirtyisi yksin vakuutuslääkäreiden kannettavaksi.

   Poista
 5. Oh my God! Olishan tuota tarjolla Turun torin kupeessakin, mutten tosiaankaan ole koskaan edes unissani ajatellut osallistuvani enkä ole edes "yleisössä" ollut, mitä lienee runsaastikin. Turun Kakolan olen kiertänyt silloin kun se oli vankila ja matkaa kertyi vaikka kuinka paljon, sillä ihan likellä ei saanut mennä.

  Kiersin sen muuten ihan vain ulkokautta.

  T. JV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JV

   Turku on luterilaisten 'pääkaupunki', siellä teillä arkkipiispa (A4), ortodokseilla Kuopiossa, mutta teijjän päälehen mukaan pian on toisin: ort. arkkipiispaistuin muuttaa 2019 vuoden alustaHelsinkiin (vissiin Leo mukana)= http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3745911/Ortodoksisen+kirkon+arkkipiispanistuin+muuttaa+Kuopiosta+Helsinkiin

   Suomen 600000 ortodoksille riittäisi pienempikin paikkaseutu, kuten Heinäveden Valamo.

   Ikätoverinne Igumeeni Sergeitä (s.1965) muuten ei näkynyt pääsiäisyön menoissa, joko lie ollu Hesan tuulia haistelemassa.

   Poista
  2. Lue tuo, niin näet, miksi minä kierrän vain veroja (sama juttu kaikissa Alman lehdissä, en sitä alkup. tuosta lukenut) https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/arkkipiispan-katto-vuotaa-historiallisen-virkatalon-peltikatto-uusitaan-edellisesta-suurremontista-on-aikaa-alle-10-vuotta-200849734/

   JV (ei hymiöitä!)

   Poista
  3. Ja tarvitseeko jokaisella hullulla k-hralla (joita täälläkin on vaikka kuinka) olla oma pappila. Muistaakseni kirkon ekalla päämiehellä ei ollut edes siKaa majatalossa.

   Tuus Lennu

   Poista
  4. Tarkkuutta toivoisi tähän kiihkeään some- ja sotekeskusteluun, pliis. Ortodoksijoukkoon on tungettu liikaa nollia!

   Poista
  5. JV /EJ

   ej
   niinpäs tulla tupsahti yks nolla liikaa, EJ, tiesin mutta lipsahti - anteeksipyyntö riittänee, niin kuin näillä Akuilla sun muilla töhrösillä: anteeks anteeks.
   ---
   jv

   mitä piispan kattoremonttiin tulee, niin jotenkin vielä käsittää jos ei kerta 1000000 vaan 100000 €.
   Vaikka kyllä nuo kirkollisverorahat vois mieluummin käyttää laupeuden töihin. Joten yskäsi ymmärrän paheksumatta: nauttii ite - eikä piispa.

   Ite oon maksanu kirkollisveron kitisemättä nimenomaan kun oon uskonu että ne menevät ihmispolojen tarpeiseen eikä papillisten rakennusten materiaalintarpeisiin eikä Laajasalon kaltaisiin humputteluihin.
   Oisko tässä veronmaksajana ryhdistäytymisen aika itekullakin?

   Poista