Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Rosila, Tiitinen lukulistalla

mutta kevätkurjen kaakatus kuitenkin päällimmäisenä


Eli
muuan mahataudistaan tod.näk. selviytynyt, vähän vain enää kurajaa, Hiihtäjä miettii järven päällä tärkeysjärjestystä lähipäivien:

- Syyriastako pitäisi olla täällä pohjoiskarjalaisen syrjäseudun syrjimmän pitäjän perillä huolissaan, vaiko omista mahanmurahduksistaan, vaiko siitä kun ei vieläkään sulaa kohtaa järven jäällä yllä lentävälle joutsenparille kuhinapaikaksi. (taikka itselle humpsahdettavaksi - eikö älyä sitä vaaraa!)
- Eihän hän mikään Putin ole, Trumpista, al-Assadista puhumattakaan.
- Sote olkoon Sipilä & kumpp. harmi.

Niin miettii niitä näitä Hiihtomies hiihtäessään suksineuvoin Toisensa kanssa rantaviivaa.
"Vajaaksi jää, vajaaksi jää, vajaaksi jää ..." toistavat suksetkin rantajäätä hinkatessa hangatessa.

Sitten Hiihtäjä yhdenäkin muistaa ja vakavoituu. Putkahtavat mielen päälle paljon painavammat ystäväelämänasiat:
- Voi, kunpa onnistuisi vihdoinkin se, no se, löytyisi se taudin lähde, onnistuisi leikkaus ja pääsisi ystävä, 'hirmu vanha', hiihtäjäkamu taas jaloilleen. Vasta täällä kevät kaksi sitten rantaviivaa suksittiin, joutsenia vertailtiin, joita kaksi, heitä kaksi, meitä kaksi, raikkaasta ilmasta, lämmöstä, lumen sulamissirinästä nautittiin...

Semmoista on elämä.
Sotaa Syyriassa. Taistelua järven jäällä: linnuilla kohteena onni, hiihtäjillä tonni.

- Jokos näyttää gps kymppiä? Alkaa hanki tilsaantua alla.

Täynnä on.

Kotimatkalla on aika poimia postilaatikosta kirja ja hypätä poliitikkojen sielunmaisemiin:

"Salainen arkku on auki! Pentti J. Rosila työskenteli eduskunnassa lähes kolmekymmentä vuotta. Hän piti uransa ajan päiväkirjaa, johon hän kirjoitti kuulemansa ja kokemansa, niin hauskoja sattumuksia kuin joskus myös saamaansa röykytystä. Jälkimmäistä tarjoili useimmiten eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen."
hiihdot 7+10 /860 km = 126 h

4 kommenttia:

 1. Kovvoo hommoo sano yksii laulaja eli hulivilitauvissa kiekkoja pyöräyttelet. Ei hirviä tarkemmin etes aatella, kun muistoon pukkovaa ne Kallen kiljun juonnit eli Rousto Villellä latunen oli muistooksen selkeesti merkitty ja hajun kansa. Joo ja Liperin puolella ihan siinä yltömatkassa on uus uimakoulu, harmi kun oppilaista on kova pula kun jopa parraat hukkuu ennen kun oppiit rypemisen alakeet. Siulla vielä on apuna nuo sukset, tiijä vaikka Ämeriäkkyläkin piäsöö osalliseks uutisoinnista. Mie taijannii kelkan jo tuupata kesäteloille, kun on nuin tankero peli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi

   kai tässä alakaa olla kyssessä Päntän äijän kevätversio!
   Vaikka
   on tässä viime vuojen toukokuun viijennen päivän hiihtoon vielä monta lylyllistä. :)
   http://hikkaj.blogspot.fi/2017/05/aaltoilua.html

   Poista
 2. Jätä sinähhii norpat nyt tarkemmi kahtelemati, joku utelias oli aluhoususa jo kastellu ja onneks ilman lylyjä liikkeellä, nin oli pois käkiä kukuttamman selevinnä. Kehnolla järveen pänttätyjällä oli vielä pelastuspuku ulommaisena ihokkaana ja silti piti häntä kopterilla lätkytettee hoitoo ottamaan.
  Venneen tervuu on ainua oikia harraste rannoilla nyt, kun Jyrki kohta jyrähtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. j

   otin ohjeestas vaarin/muorin ja aamulla jäin tuohon mehtäautotietä hinkkaamaan: ei upota ihan niin syvälle. :)

   Poista