Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 7. helmikuuta 2017

Sinut on tuomittu

 
13.7. -77 (ke)

Aamupäivällä aitassa lueskellen Will Durantin Suuria ajattelijoita.

 

Miltähän? sinusta/minusta/itsekustakin tuntuisi jos joku porukka tuomitsisi meidät julkisuudessa näin, niin kuin on tuomittu moni:

"S.kuntamme rabbiinineuvoston jäsenet tekevät täten tiettäväksi, että he, tultuaan jo aikaisemmin varmasti vakuuttuneiksi __________ (=nimesi kokonaisuudessaan) vääristä mielipiteistä ja teoista, ovat yrittäneet monella tavalla ja erinäisin lupauksin käännyttää häntä pois pahoilta teiltänsä.
Koska he eivät kumminkaan ole saaneet häntä käännytetyksi parempaan ajattelutapaan ja koska he ovat päivästä toiseen saaneet lisää todisteita hänen omaksumistaan ja tunnustamistaan kauheista harhaopeista sekä häikäilemättömyydestä, joilla näitä harhaoppeja on ilmaistu ja levitetty, ja koska monet luotettavat henkilöt ovat olleet niiden todistajina mainitun __________ (=nimesi kok.) läsnä ollessa, hänet on katsottu varmasti niihin syyllistyneeksi.
Sen jälkeen kun asia on ollut rabbiinineuvoston tutkittavana, on päätetty kaikkien neuvoston jäsenten ollessa yhtä mieltä, erottaa sanottu __________ (=nimesi kok.) S.kunnasta, leikata hänet pois Suomen kansasta ja tuomita hänet kirotuksi seuraavalla kirouksella:
 
'Enkelien neuvonpidolla ja pyhien langettamalla tuomiolla tuomitsemme, kiroamme ja heitämme ulos

 ___________________
(nimesi kokonaisuudessaan)
yhteisymmärryksessä koko S.kunnan kanssa, pyhien kirjojen ja niihin sisältyvien kuudensadankolmentoista käskyn edessä,
ja lausumaan hänestä sen kiroukset, jolla Elisa kirosi lapsensa, ynnä kaikki lain kirjaan kirjoitetut kiroukset.
 
Kirottu olkoon hän päivällä ja kirottu olkoon hän yöllä, kirottu makuulle mennessänsä ja kirottu noustessansa ja kirottu sisääntullessansa.
Älköön Herra ikinä antako hänelle anteeksi älköönkä häntä tunnustako, palakoon Herran kosto ja viha tästä lähtien tätä miestä vastaan, antakoon hänen kantaa kaikki ne kiroukset, jotka on kirjoitettu Lain kirjaan, ja pyyhkiköön hänen nimensä pois täällä maan päällä, pitäköön Herra hänet
kuin ruton loitolla
 kaikista Suomen sukukunnista, kirotkoon hänet kaikilla taivaan kirouksilla, jotka on kirjoitettu Lain kirjaan, ja olkoot ne teistä, jotka tottelette
Herraa teidän Jumalaanne, pelastettuja tänä päivänä.'
 

Täten siis varoitetaan kaikkia pitämästä minkäänlaista kanssakäymistä hänen kanssaan suullisesti enempää kuin kirjallisestikaan; älköön kukaan tehkö hänelle mitään palvelusta, älköön viipykö saman katon alla hänen kanssansa, älköön lähestykö häntä lähemmäksi kuin neljän kyynärän päähän hänestä, älköönkä lukeko mitään hänen sanelemaansa tai hänen omalla kädellä kirjoittamaansa kirjoitusta."
__________
*** myös

 

4 kommenttia:

 1. Huomiotani kiinnitti sinipunaisen tekstin kolme ensimmäistä riviä. Ajatukseni lienevät syntisiä, kun rupesi niin hymyilyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   varottelen: parempi pittää siun kotrauhan takia hymy vienona.

   Poista
 2. Arvoisa alumni -hikkaj

  Nytkö se on paljastettu kaikelle kansalle se Ämeriäkkylän koululautakunnan päätös, jonka sisällöstä aiemmin vain vienoja aavistuksia on julkituotu ?

  Taikka onko se kuitenkin Hovioikeuden päätös Halla-ahon hirvittävistä ajatusrikoksista ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   oiskohan joku aana tahi etiäinen käyny jo kymmeniä vuosia sitten mainihtemastasi?

   Allah-Ahosta ei uskalla sanoa Hakkarainenkaan mittää.

   Poista