Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

perjantai 17. helmikuuta 2017

Alkoholisoituneen puheet

28.7. -77 (to)

Sataa.
Tapasin alkoholisoituneen ihmisraunion, Askon, huvilalla järvenrannalla, rintamalla sotineen sotaherran ja dipl.inssin; ei ole oppiarvoihin katsomista elämäntaitajia etsittäessä!
Mies on turvonnut, naama lahonnut, todellisuuden kuvioista poistunut. Koko aikana minkä mies seurassamme istui, ei hän osannut puhua mistään muusta kuin oluesta, viinasta, pontikasta sekä konekivääreistä, pistoolista. Olipa aihe mikä tahansa, päätti ja johti hän juttunsa viinan saantiin:
"Mutta  täytyy sanoa, että kylläpä tällä terassilla on huono tarjoilu, ei edes olutpulloa vieraalle tarjota. Mistä tänne on näin kamalan paljon vieraita tullut, enemmän minulla on kyllä olutpulloja kaapissa. Yksi korillinen on piilossa maahan kaivettuna. Minulla on huonot aamutossut... Katsokaas, kun varpaat vilkkuvat. Pitäisi liimata, pitäisi liimata pontikalla, niin kestäisi. Minulla on aamutossuissa näissä viisi litraa viinaa. Tuossa renkaassa on ruohosipulia aika paljon, meilläpä on enemmän, viisikymmentä kiloa, meilläpä on kotona viisikymmentä litraa viinaa. Täytyy sanoa, että jo on huono tarjoilu vieraalle kun ei edes viskipulloa ole. Jos tuo järvi olisi olutta, vesi viinaa, sukeltaisin ja uisin. Ampuisin konekiväärillä. Sukeltaisin yhtä mittaa ainakin kaksi tuntia. Ja taas sukeltaisin ja ampuisin."

Mies päätti jokaisen ajatuksepoikasensa viinaan, millään muulla ei ollut mitään merkitystä, ei vähäisintäkään kuin viinalla.
Lukenut mies. Jutut meistä suurinpiirtein normaaleista istujista tuntuivat asettuvan alle kouluikäisen lapsen tasolle. Sitäkö mielikuvitusta tämänlainen?
Alkoholinsaanti on elämän alku ja loppu, elämän keskipiste. Ei yhtään ehjää ajatusta pääkoppaan mahtunut, sodat läpikäyneellä upseeri-insinöörillä.

Niinhän se tuppaa olemaan meillä muillakin, meidän elämämme keskipisteajatuksena kenellä mikäkin tärkeimpänä. Raha, varastaminen, vaurastuminen, valehteleminen, kadehtiminen, kerskaaminen, urheileminen, tappaminen, vahingoittaminen, kiisteleminen, pettäminen, häijyily, rehentely, tottelemattomuus, ymmärtämättömyys, epäluotettavuus, kovuus, armottomuus. Siinä ihmisen nautinnonlähteitä jonossa. Eikä pidä unohtaa seksuaalisuutta, elämän voimakkainta aistimusta.
__________

7 kommenttia:

 1. Niinmutta onhan upseeri-inssi ollut puheissaan hyvin johdonmukainen eikä oo pätkinytkään pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   ja pysyny aiheessa - ja aikeissa!

   Oli sillä huumorintajuakin: haukku meitä kommeita poikia rumiks! ;)

   Poista
 2. Hyvä itsensä ylentävä parempi väki

  Ylhäältä päin nenänvartta pitkin sitä diplinssisotaherroja katsotaan, ja ainoastaan sen tautta, että ovat nämä vihdoin elämänsä syvimmän tarkoituksen löytäneet.
  Muut sitä siinä besserwissereinä mutta niin orpopiruina haahuilevat ja sokkona suonsilmiä välttelevät.

  Lapsena meikä-Voxin unelma-ammatti oli toki sekatyömies. Nuoruuvven haihatteluja oli.
  Siinä ois unelmissa voinut aina toimintasuunnitelmaa vaihtaa, jos mieli miten ois kääntynyt.
  Mutta yhden asian ammattiin sitä vaan sitten hakeutui. Toisista vikoja etsimään !
  Sitä kävi tässä suhteessa niinku sille sotaherralle. Sekin näki rumuuvven ja kauneuvven erot !

  Mutta meikä toki ilman viinaksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir
   'iliman viinaksia'

   = pirtureseptit käin ulottuvilla ja lekkerit kaapissa käin ojentaman päässä. :-)

   Poista
 3. Upseeri-inssi on varmaan nuoruuvessaan haaveillut kans sekatyömiehen ammatista ja kyvykkäänä myös toteuttanut sen. Päätynyt upseeriksi, inssiksi ja sotaherraksi. Eläkkeellä vielä alkoholistin uraa kohtuullisesti harjoittaa. Siinä on urakkaa yhelle miehelle.

  Sitä jäin kovasti miettimään, askarruttaa niin vietävästi, jotta että kun nykysin on naisiakin armeijassa. Onkohan ne sitten rintamalla sotarouvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   rintamalla? (= parempi termi naisille kuin miehille?)

   Poista
 4. Hyvä tasa-arvoisen maanpuolustuksen eturintamaväki

  Sotaherran tasa-arvoinen tittelivastike on tietysti rintamamma.

  VastaaPoista