Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

perjantai 3. helmikuuta 2017

Katoltakin alas

29.6. -77 (ke)

Saunassa käyty ja puhtoisissa maataan. Alla on Suosalmen Jeesuksen pieni soturi: vieraanmakuinen, vierastettava kirja, joka kuitenkin, ainakin puoleenväliin, pohtii elämän perusasioita niin että lukijan mielenkiinto säilyy huolimatta raskastyylisestä kirjoittamistavasta: yksinpuhelua, kaksinpuhelua, kolminpuhelua, nelinpuhelua, keskustelua loputtomiin. Tämä kirja antaa virikkeitä omiin ajatuksiin ja pistää lukijan, minut!, kirjoittamaan väkisin - ei kertakaikkiaan voi olla kirjoittamatta tai vähintäänkin ajattelematta.


Talonmaalaaminen jatkuu aina vaan!

Nyt tosin loppusuoraa jo pistellään, viimeistä seinää värjätään jollakin tavoin öklöttävällä värillä: norsunluu - kuollut väri, oksennukseen vivahtava. Lienenkö aikaisemmin maininnut, että katolta putosin; onneksi liu'uin takapuoli edellä istuvassa asennossa ja selvisin pintavaurioin, vaikka putosin rautatikkaiden päälle, jotka retkottivat poikittain maassa putoajaa hyväilemässä. Pudotusta vain neljät metrit.

 - Kaatuko maali? oli velipojan ensimmäinen hätä.


30.6. -77 (to)
 
klo n.23
Vihmoo vettä, eletään Suomen kesässä - kohta heinäntekoaikaa. TV näytti Speden Pähkähullu Suomen. On hyvä, että Suomessa on edes yksi kunnon crazy-ukko, suosikkini.
Kenialainen 21-vuotias mustamies kävi kylmyydestä huolimatta tekaisemassa ME:n 10 000 metrin juoksussa, 27.30.

Katsosta luin artikkelin, joka kertoi ihmisten aggressiivisuudesta ja lisääntyneestä motiivittomasta väkivallasta. Ennen kun tehtiin rikos, oli teolla selvä syy: yleensä rahansaanti. Nykyään ovat lisääntyneet nimenomaan väkivaltarikokset, joiden vaikuttimena ei ole rahan tai jonkin esineen saanti, vaan pelkkä toisen ihmisen vahingoittaminen. Väkivallantekijän sisäinen paine, jännityksen, tasapainottomuuden kasvaminen ilmenee ympäristöä tuhoavana käyttäytymisenä. Yhä useampi purkaa jännitystään ulkomaailmaan, täysin sivulliseen henkilöön kykenemättä käyttämään omia, jokaisen ihmisen hallussa olevia rauhanomaisia kanavia purkautumisteinä ja -kohteina.

Mielikuvitushan se olisi se lähimpänä oleva purkautumisvaruste. Ruumiillinen rasitus toinen.
__________
KIRJA-ARVOSTELUT
*** myös

4 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Alastulo on onnistunut ja pitemmälle oot piässyt kuin minä.

  http://erkkijormanainen.blogspot.fi/2017/01/varoitukseksi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   siepä jo vanha könttyrä verrattuna tuon jutun nuorukaiseen!

   Muuten kaveripyyntö: tarviisin huomiseksi kuvitukseks vanahaa valokuvaa Joensuun yliopiston, entisen korkeakoulun, entisen seminaarin Tulliportinkaun päärakennuksesta, jossa näkys vielä se muuri, jonka sitten purkivat hölömöt pois. Kopasepa lootan pohjaa.

   Poista
  2. En voi vanahaa kaveria jeesata muuta kuin neuvolla: on turvauvuttava Trumpin appuun eli ooteltava vähän. Kohta löytyy tullimuurija.

   Poista
  3. EJ
   sitten mieluummin Poutiais-Eino kuin Rumppi.

   Poista