Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

maanantai 13. helmikuuta 2017

Mielikuvitusta kehiin!

 
23.7. -77 (la)

Aamupäivää. Kirjoitusalustana Uusi Testamentti nykysuomeksi.
Juuri kun olin tuon eilisiltaisen kirjoittanut, täytyi minun nousta ylös, koska vesipisarat tippuivat suoraan täkille. Katto vuoti, paikkasin välikaton sanomalehtipinolla. Siis jalat kannattivat sittenkin.

Moraalista en paljon ole kirjoitellut, enkä ainakaan tätä nykyä ryhdy sen tarkemmin arvioimaan ihmisille asetettuja muita normeja kuin sukupuolikäyttäytymisen. Itsestään selvinä niitä pidän, toisen ihmisen elämään vaikuttavista yksilöntekojen laadusta: ei saa tappaa, ei varastaa, ei lyödä, ei valehdella ... ei mitään saa tehdä, jos teot aiheuttava haittaa kohteelle. Mitä noista kirjoittamaan, itsestäänselvyyksiä ovat, perustotuuksia, aksioomeja.
Mielikuvituksessa voin kääntää, minulla on valta kääntää nuokin itsestäänselvyydet vaikka miten päin, ja joskus kääntelenkin.

Freud väitti aikanaan kaikkien unien pohjimmiltaan olevan seksuaalisia sisällöltään joko avoimesti tai peitellysti. Freudiin nojaten voi kai väittää myös pääosan fantasioista olevan pohjimmiltaan seksuaalisia, sukupuolisia sisällöltään, tai no ainakin suurin osa mielikuvituksesta koskettaa mielihyvän saamista.

Ja nämä onnettomat ihmiset, jotka eivät rohkene mielikuvitustaan käyttää, koska pelotellaan ihmistä kauhealla todellisuudenpakosynnillä, purkavat tuon paineen todellisuudessa mielettömällä käyttäytymisellään, epäsosiaalisella käytöksellä: raiskaavat, tekevät seksuaalirikoksia, nailonsukkamurhia, menevät naimisiin lapsina, perustavat kypsymättöminä perheitä, juoksevat sitten vieraissa pettäen aviopuolisoaan ja itseään, uskottelevat ja kokeilevat uskoaan käytännössä, kun eivät luota mielikuvituksen voimaan, varastavat, tappavat, tekevät kaiken pahan.
Ja tuo kaikki paha kielletyn tai löytämättömän mielikuvituksen takia!

Siinä taas toistan, moraalisaarnani, johtoajatukseni ulos ilmoille hönkäistynä:
MIELIKUVITUS kehiin!

illalla

Tänään en ole väsynyt. Emme juosseet. Tuulen takia pelasimme vain viisi peliä sulista. Siksi olen levoton, aivan kuin jokin puuttuisi. 
Päivärytmimuutos. Siksi kai tuommoinen hätähuuto heti aamusta.
Huomenna ehkä yritän parantaa tuhannen metrin aikaa.
__________
*** myös 

2 kommenttia:

 1. Psalmit ovat paikoin parasta runoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   kyllähän kakskolomosen laulu, vanhemmalla painoksella, on ylitse muiden. 51 oli kova sana mualiman mustuessa.

   Poista