Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Pöräytetäänpä entinen - Petomaani Pujol

Heh!

Sopivasti näin Ranskan EM-jalkapallokisojen aikaan löytyi kirjahyllystä isäntämaan monipuolisesta kulttuuripolveilusta tämmöinenkin osoitus: litteä läpyskä, jonka Karjalaisen kulttuuripuolen pomo RituV oli lähettänyt arvosteltavaksi lehteen.
No minähän - elettiin vuotta 1983.
Pyysin että vessapaperirullalle kirjoitus. Toteuttivat.


Ranskalaista pörähtelyä

* Jean Nohain & F. Caradec: Petomaani.
Suom. Satu Laaksonen, Love-kirjat 1983. 99 s.

Tiedämme: ranskalainen laskettelee jo yläpäästänsäkin melkoisia törähdyksiä, ärrän murskajaisia. siten sitten on pyllypuolen laita?
"Alkaisiko hän kutsua itseään nimellä p é t e u r !" Sanakirja sanoo: P é t e u r ... se, jolla on tapana piereskellä, alatyyliä.
Ei, liian brutaalia. Olkoon hän vastedes Petomaani, pierumies; vai olisiko "pöräyttelijä" sopivampi suomennos?

Semmoinen ihme eli Ranskassa vuosina 1857 - 1945, mies, Joseph Pujol, pöksyjensä pohjalta äännähtelijä. Veti ilmaa tai vettä, alta sisään, sitten ulos pidätellen, liverrellen, jyrähdellen, soittoja soitellen. Kansa oli haltioissaan, liput loppuunmyyty. Kuninkaallisiakin pärskähtelemässä salaa aitiossa.

Muistuu mieleen se muuan suomalainen alan taitaja, joka pitkälle osasi soittaa laulua "Honkain keskellää mökkini seisoo", vaan kohdassa ... hoilaarilaarilaa! ... lorahti aina housuihin.

Love-kirjat on näemmä höllännyt tosikkomaista Wuolijoki-Shakespeare -linjaansa tarjoamalla kevyttä kesälukemista, ranskalaista pikanttia paukuttelua. Valitettavasti kirjaa ei voi soittaa.


aito filminpätkä
+
Viivi ja Wagu

8 kommenttia:

 1. Arvoisa laariasiantuntija hikkaj

  Eikös se vanha viisauskin muistuta, että mikä ennen juhannusta sataa, se maajussilla sataa suoraan laariin !

  Housut tässä markkeerannevat jnkl. pienjätevälivarastoa, jonka maajussit saavat levitellä pellolleen, muut suodattaa kymppitonnin vehkeillä pois luonnon kierrosta ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   eiköös ne lännen suomalaiset puhu marmelaarista; se on varmaan tässä yhreyressä imelämmän puoleista tuotosta ja tuoksuntaa...

   Poista
 2. Onpas piässynnä livahtamaan Karjalaisen palstoille. Siellä oli piätoimittajan pysyväismiäräys, että alapiän asioita ei sua olla ies pakinapalstoilla. Osa lukijoista oli sen verran konsert... konsser.. ee onnistu, että nostivat älämölön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ

   itepähän lähettivät ja pyysivät - siitäs saivat. (Eikä Vento puuttunu kuin yhen kerran esiluentaan, sen Pakarisen Pertin kirjaan.)
   Huomasit varmaan yhen pierukirjan puutteen ja toiveen, jonka riitikko lopuks asetti.

   Kaikellaisii luonnonoikkuja ja -pruikkuja!

   Poista
 3. Hyvä valikoivan sensuurin asiantuntijakaarti

  Oon taitanut aikaisemminkin jossakin yhteydessä mainita, että täsmäsensuuri se vasta onkin taitolaji.

  Liäkärin hommissa kun joutuu aika ajoin tekemään nettihakuja medisiinisistä(kin) asioista. Ja kuten valistuneimmat lukijat arvannevat, juurikin lääkärileikeissä ne eri päitten jutut kukoistavat !

  Vaasassapa viisaustieteen kyllästämä hallintojohto aikoinaan päätti, ettei sentään mitä vaan saa internetistäkään hakea.
  Yhtäkkiä ei ollutkaan enää mahdollista tehdä hakuja esim. rintasyövistä, penistaudeista, testistuumoreista eikä liioin peräaukon tai vaginan vaivoista.

  Se kun hallintoviisaus tiivistyy oikeen tiiviiksi, niin muuttuupi mustaksi aukoksi !
  No siinä sitten kävi niin ennenkuulumattomasti, että musta aukko rupesikin säteilemään järjen valoa, ja rajoitukset purettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   on varmaan ollu läntinen hallintojohtoporukka itäisen Karjalaisen tilaajia.
   Viittaan EJ:n yo. kommenttiin.

   Poista
 4. Arvoisat poikkinaintiasiantuntija hikkaj ja -koeponnistaja EJ

  Juuri tuo tuli nyt mieleeni, kun asia julkistettiin.

  Sinänsä on kiintoisaa, että tehdään sensuuri julkiseksi.
  Sensuroimaton vastaavasti salaiseksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   politiikan puolella lie sensuuri, ainakin itsesensuuri, iskenyt päivittäin Kekkosen aikaan: ensin päätoimittajiin ja sitten toimittajiin ja sitten avustajiin ja sitten ...

   Poista