Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 30. kesäkuuta 2016

ka. 6,75

Ilmoitettakoon: Kalle saatiin 635 sivun ja kahden vuoden opiskelun jälkeen pois tekusta rakennusmestarina, huolimatta rätinkipään vajavuudesta sekä monesta muustakin vastamäestä: siitäkin Manne-veljen taposta. Keskiarvo otsikossa, luokan 7,24.

Alle seiskan ka. ei hurraita ansaitse, mutta lohtuna on todistusten jakajan ja monen muunkin kokeneemman puhe: todistuksilla ei taloja rakenneta - korkeintaan auttaa ensimmäisen työpaikan saamisessa.

Rintamamiestontin Päätalot lunastivat omaksi, vaikka maksuaikaa olisi ollut 10 vuotta.
"Minä en usko asiassa, joka haiskahtaakaa armeijalle, ennen kuin paperi on lakkarissa ..."
Luotto valtion lupauksiin meni jo sodan aikana kun vuoden sijasta joutui viisi vuotta pysymään pakolla armeijan leivissä ja sotisovassa.

Iteltäni ei luotto näköjään ennättänyt mennä vielä ensimmäisen kuukauden aikana armeijassa alokkaana, vaikka koettelikin, villiä ja vapaata ylioppilasta, ihan samalla tavoin kuin koulukaveriakin. Ainakin äiteelle piti kirjoittaa siihen malliin:

Keskiviikko  Ilolla -70
HEI ÄET
 
TULI KUUKAUSI = 4 VIIKKOA TÄÄLLÄ RINTAMALLA TÄYTEEN; KUKAAN EI OUK PÄÄSSYK SUNNUNTAILOMALLE. KOLMELLA ON MEIDÄN TUVAN POJISTA OLLUT ILTALOMA. TIUKASSA OVAT.

2. JOULUKUUUTA ON VALA: SEN JÄLKEEN ALKAA LOMAT PYÖRIÄ JOKA TOINEN VIIKONLOPPU JA ILTALOMAT (2-3) JOKA VIIKKO. PÄÄSEN MINÄ SITÄ ENNEN ILTALOMILLE; KÄYNPÄHÄN VAIKKA JOENSUUSSA HILKKA-TÄTIN LUONA. IHMEEN HYVIN AIKA MENEE, KUN OLISI ENEMMÄN VAPAATA.

RUOKAKIN ON KOHTUULLISTA. VOI JOS SAIS SYÖDÄ RUISLEIPÄÄ. EI OLE SAANUT KUIN KOTONA. EILEN MARSSIA JUPITETTIIN LÄHES 20 KM REPPU TÄYNNÄ TÖRKYÄ JA KIVÄÄRI OLALLA. TUNTU PAINAVAN LOPULTA.
TÄNÄ PÄIVÄNÄ KÄVIMME JOENSUUSSA UIMASSA. KUORMA-AUTON LAVALLA KÖRÖTELTIIN. ENPÄ OLE AUTON KYYDISSÄ OLLUTKAAN, VIIMEKSI KUUKAUSI TAKAPERIN. JALOILLA, JALOILLA POJAT! KUNTO NOUSEE ETTÄ HUMISEE.

ROKOTUKSIA ON NAKUTELLEET VIISI KIPALETTA. YKS' TEKI KIPIJÄTÄ. ILTASELLA RUOKAILUN JÄLKEEN JÄÄ PARI TUNTIA VAPAATA. MENEE SOTKUSSA KAHVIA LITKIESSÄ JA KORONAA PELAILLESSA. NÄKYY TUOTA RAHOOKIN MENEVÄN. ET TARVITSE PALJOA LAITELLA. MINKÄ NYT JOSKUS KIMPPI.

ONKO TULLUT SIITÄ SÄHKÖLÄMMITYKSESTÄ LASKUJA?

Vai että oikein Ilolla!
= feikkiä feikkiä!

Mutta nyt lähdetään Kallen mukana reissuun, ollaan Reissutyössä 666 sivun verran, josko pomon paikka vielä lankeaisi. Vaan kiirekös tuo kun kirvesmiehenä tienaa enemmän kuin aloittelevana pomona.

9 kommenttia:

 1. Voi kun ois ollu Mikkelissäe tuttu täti iltalomalla pistäytyvä, mutta ei kun vieraita kaikki.

  VastaaPoista
 2. Hyvä maanpuolustushenkinen perinneväki

  Meikä kun Turun kasarmilla kesällä 1964 ihmetteli maaliman menoa, yks täti laulo joka aamu ratiossa jotta: Puhelinlangat laulaa.

  Silloin kun oli jo puhelin keksitty, mutta langat piti olla.
  Ei tarttenu kyyhkylöillä kirjelappuloita lähetellä.

  Jos nyt menis meikä inttiin, niis se sama täti varmana laulais jotta:
  Tyttö jossain kaukana odottaa, silikonit rinnassaan,
  riemumiellä kulkija vaeltaa
  Onnibussin yläkerrassaa.
  Piru kun en huomannut pysäkkii
  kännykkää tuijottaessaa !
  Pysäkkikuulutukset jäi pimentoon
  Spotifain kuunteloon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, sir

   saitpa läppäriä lukuun ottamatta kaiken nykyolennaisen esille.

   Ylämyllyn Paloaukeilla soi se voimistelevan voimistelunopettaja Robin I:n 'Vuonna 2525'.

   Sietäs varmaan sekin modernisoida.
   Vaikka onhan tuo laulun vuosiluku meillä vielä edessäpäin elettävänä.

   Poista
 3. Meilläpäs laulo Simo Salminen seinätötteröstä aamusin, jotta: "tenkka tenkka poo, tulipas tenkka tenkka poo, nyt on pakko mennä naimisiin".

  VastaaPoista
 4. Kallen keskiarvo lohuttaa minua kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EJ
   jotta huonollai ka:lla voip kirjutella hyviä kirjutuksia. Sanos muuta!

   Poista
 5. Huomio!
  SA Int-sarja alkaa:http://kariav-annat.blogspot.fi/2016/07/sairasta-touhua.html

  VastaaPoista