Tietoja minusta

Oma kuva
SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + vähän sitä sun tätä - ja mikä huvittavinta: humanististen tieteiden kandidaatti HUK

lauantai 5. syyskuuta 2015

Kuikka

Harvoinpa sattuu että on luennassa ikivanha kirja, jonka sitten yhdenäkin yllättäen valtakunnan lehti on samaan aikaan löytänyt.

Aamulla kannetussa Hesarin Kuukausiliitteessä 9 Ilkka Malmberg, Posion Hehtaarin omistaja, kirjoittaa pari palstaa otsikolla "Tuli kuikka". Sitä hätkähtää, että häh!?. Tuohan on Lehtosta. Sieltä kaukaa kaukaa viime vuosisadan kapinoinnin ajoilta: Romaanista Punainen mies, jossa Joel kuljettaa rinnan yhteiskunnallisten mullistusten  tohtorin rouva Julian ja poikamiesinsinööri Isidorin toivotonta rakkaustarinaa. Julia on epätoivoinen morfinisti, joka masennushetkilleen antaa nimen kuikka.

Sorron lapsien jatko-osa tämä Punainen mies on, ei lähellekään Lehtosen parhaita. Vielä ei edes ole selvinnyt, vaikka yli puoliväli on menossa, kuka tuo punainen paholainen on, eli onko se Isidor vai onko se tulipunakommunisti kyliltä karkotettu opettaja Sarvi.

Että semmoinen sattuma ja ongelma tälle päivälle osui heti aamusta.

Älkää kuitenkaan huolehtiko:
Kyllä, kyllä täällä tarkassa seurannassa ovat myös nuo eurooppapakolaiset sun muut yhteiskunnalliset vatuloinnit. Vaan kun ovat sen verran suuria nuo, ettei tällaisen pipinpienen voimavarat tahi vaikuttamiset tahdo riittää niiden ratkomiseen.
Parempi silloin suutarin pysyä lestissään ja antaa suuripäisempien hevosten ...                                                             


2 kommenttia:

 1. Arvoisa ornitologia-asiamies hikkaj

  Putinin kanssa on hikkajiillä yhteistä kiinnostus suurehkoihin vesilintuihin.

  Putinista eroaapi hikkaj siinä, että tarjoaa asuntoaan pakolaisille, niinku Jonnu, Dafne, Valerie ja Leryn.
  Putin ei tarjoa vaan ottaa.

  Kulkuneuvomaku on molemmilla samansuuntainen, pieni avomalli on suosiossa. Toisella riippuliidin, toisella pikku-Valmet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voksi, tri
   sorsahan on vallan mainio myös - sängyn alla.

   Jospa tuo Punainen mies onkin ite riippuliitäjä!

   (Lukijoille tiedoksi:

   Voksi, tri, viittaa tuon hurlumhei- eli City-puolen hahmoihin, sinne missä on perusteilla Ämeriäkkylän Paratiisin Hölmölän yliopisto yms. järkeenkäypää. Sinne missä hallituspaikkoja ja professuureja kärkkyvä eläkeläisemeritusopettaja Onni Rentner ajaa sytkyttelee avo-Valmetilla keräten kyytiinsä ulkomaaneläviä, lähinnä urheilusankareita ...)

   Poista