Tietoja minusta

Oma kuva
Vanheneva ja haurastuva: ilman sarvia ja kohta varmaan hampaita; exänä: ope (luokan-, erityis-), lautamies + ties mitä - ja mikä huvittavinta = humanististen tieteiden kandidaatti HUK. Tällä POTULLA eli potalla ähistään omanlaisesti, ylen viisaita vältellen. (Blog content may be published in part or entirety by any print, broadcast or internet/digital media outlet, or used by any means of social media sharing.)

torstai 3. syyskuuta 2015

Kirjasto aina 'open'

Auki aamukuudesta iltayhdeksään - myös viikonloppuisin.
Pizzeria?
Huoltsikka?
Alko?

Joo ja ei.
 
 
Mutta Tohmajärven kunnankirjasto kohtsillään on.
Aukioloajoissa lyhyttavarakaupat sun muut marketit pian kalpenevat.Kortilla ovat kirjastojen palveluajat iäti olleetkin, eli lainastot kiinni juuri silloin kun ihmisillä olisi vapaa-aikaa: viikonloppuisin ja iltaisin.
Kortilla on kohta siis myös Tohmajärven kirjastoon sisäänpääsy, tai kulkutunnisteella. Vaan sittenpä kirjaston luku/lehtisali on auki aamun kuudesta iltaan yhdeksän - arkensa pyhänsä!
Eikä maltaita maksa tunnisteen hankkiminen. 5 €

Kunpa vaan ei kirjojen väärinkäyttäjiä ilmaantuisi.

Eiköpähän tuo onnistune, ja aukiolomalli leviää kautta maan.

Ja mikä ettei onnistuisi.
Noinhan toimii naapurikunta-Rääkkylän kuntosali, tai oikeastaan vieläkin paremmin: sen kuin vilautat tunnistinta niin voit astua sisään vaikka keskiyön aikaan lihaksiasi pullistelemaan; keilaus lie myös mahdollista.
Kukkakauppakin vastaavan kaltaisella systeemillä aikoinaan toimi hyvin, kunnes muuan herrasmies huomasi, miten halvalla voi rakkaimpiaan ilahduttaa - tilisiirtolappuja ei tuulikaapissa kukkia poimiessaan ikinä noteerannut.

 

4 kommenttia:

 1. Meillä on tuo itsepalvelu toiminut naapurikylällä, Inkeroisissa, jonkin aikaa oikein hyvin. Minusta siellä on koko kirjastoalue käytössä. Kaikki muu toimii paitsi varausten hakeminen, koska ne pitää pyytää tiskiltä.
  Olen pelännyt äänitteiden ja elokuvien puolesta, mutta ilmeisesti ne ovat sellaista tyyliä, mikä ei ole mahdollisten vorojen mieleen, koska ainakin toistaiseksi homma on toiminut hyvin. On siellä varmaan kameravalvonta, mikä myös toimii pahantekijöitä vastaan.
  On tämä vähän surullinen suuntaus, kun ei ihmistä tarvita, mutta toisaalta kun tämä itsepalvelu on normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, niin se ei vie työtä kirjastovirkailijoilta.
  Kirjoista ei varmaan tarvitse huolehtia, mikä on myös surullista. Kirjat eivät ole "tärkeitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta M

   Toivottavasti homma alkaa rullata Tohmajärvellä.

   Ite oo nimenomaan ihmetellyt noiden lehtilukusalien kiinnioloa iät ja ajat: etteikö todella ole voinut järjestää kunnon viikonloppuaukioloja jotenkin, vaikka 'epäpätevien' voimin? Siinä ei välttämättä ammattipätevyyttä tarvitse vaatia 'kaitsijalta' jos väki käy vain päivän lehdet lukaisemassa.
   Nythän toisaalta alkaa olla jo tarpeetonta mennä kirjastoon lehdenlukuun näin nettiaikoina.

   Kirjojen kanssa on toisin, siinä ammattiväen läsnäolo on paikallaan. Vaikka melko kummallisia kapineita kirjastot lainaan antavat.

   Kuten sanot, ja minä vahvistan, on todella surullista jos kirja syrjäytyy nettimölinän tieltä.

   Yleisenä havaintona ja huomiona väitän: kirjat ja postilaatikot saavat olla ihmeen rauhassa vandalismilta, koska ne ovat aika vähälukuisia ne jotka töllöntöitä tekevät.
   Ei kirjoista eikä postilaatikoista löydy mitään kivaa 'käännettävää'.

   Poista
 2. Arvoisa ope -hikkaj

  Vai että on aina open.
  Eikö oo millonkaan eläkeläisleäkärin tai ees Valmetin piäjohtajan ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voksi
   liäkärit munkkilatinoivat eivätkä lue kaunokirjallisuutta, piäjohtajista puhumattakaan, paitsi UPM:n Matomäki.

   Poista